Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Au început controalele la vânzătorii de artificii și petarde. În orașul Sibiu există patru comercianți avizați

Au început controalele la vânzătorii de artificii și petarde. În orașul Sibiu există patru comercianți avizați

Autoritățile desfășoară activități de combatere a comercializării, importului și folosirii articolelor pirotehnice în mod ilegal, în perioada 23 noiembrie 2021 – 09 ianuarie 2022, la nivel național și, implicit, la nivelul I.P.J. Sibiu. Acțiunea se numește „FOC DE ARTIFICII”.

În această perioadă se acționează cu precădere în zona complexelor comerciale, a piețelor, târgurilor și a altor locuri de comercializare identificate, în vederea efectuării de verificări privind legalitatea operațiunilor de deținere și comercializare către populație a articolelor pirotehnice.

Până la această dată, la nivelul judeţului Sibiu sunt înregistrate 16 persoane juridice autorizate pentru deţinere, transport, folosire şi comercializare de articole pirotehnice (4 în municipiul Sibiu, 8 în municipiul Mediaş, 1 în orașul Ocna Sibiului, 1 orașul Avrig şi 2 în comuna Șelimbăr). Nu sunt înregistrate persoane juridice autorizate pentru import de articole pirotehnice și nici depozite de articole pirotehnice.

Conform datelor existente în evidențele I.P.J. Sibiu, în perioada sărbătorilor de iarnă 2020/2021 au fost întocmite un numar de 15 dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995R privind regimul materiilor explozive, fiind indisponibilizată în vederea confiscării cantitatea de 2.300 kg articole pirotehnice din categoria celor interzise la comercializare publicului larg, in valoare totala de 73.480 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Petru

Acum 2 ani

Mergeti la piata Cibin, in spatele florariilor,si grenade gasesti contra sumei potrivite,iar varsta chiar nu conteaza,banul sa iasa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus