Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cea mai nouă dotare a pompierilor sibieni: Aici vor aduna toți explozibilii din județ

Cea mai nouă dotare a pompierilor sibieni: Aici vor aduna toți explozibilii din județ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Sibiu a primit un container care va avea rolul de a ajuta pirotehnicienii sibieni, în timpul intervențiilor. 

Containerul pirotehnic este destinat depozitării temporare a munițiilor rămase neexplodate din timpul conflictelor armate, care se încadrează în clasa 1 de risc, asanate pe teritoriul județului nostru. Containerul este blindat pe interior, fiind dimensionat pentru a se putea depozita exploziv cu o masă de 50 kg echivalent TNT, 1.000 capse electrice/pirotehnice și/sau muniții de infanterie (cartușe de diferite calibre până la 14.5 mm, grenade de mână ofensive sau defensive).

Această nouă dotare va reduce durata misiunilor pirotehnice și va spori siguranța personalului care manevrează munițiile. Practic, va avea rolul de a ajuta specialiștii pirotehniști ca, în cazul descoperirii unei cantități mari de muniții, să își creeze un campament complet în zona solicitată, pentru a elimina astfel din eforturile și riscurile transportului proiectilelor. 

De la începutul anului echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a executat 28 misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate descoperite pe teritoriul județului Sibiu.

Cu acest prilej ISU readuce în atenția cetățenilor importanța respectării măsurile de prevenire la descoperirea de muniție rămasă neexplodată:

·         nu atingeți aceste elemente 

·         nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit, 

·         nu încercați să le  demontați componentele muniţiei sau le  transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, 

·         anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus