Luni,
24.01.2022
Innorat
Acum
-8°C

Niciun elev nu a fost găsit pozitiv la testele făcute astăzi de părinți

Niciun elev nu a fost găsit pozitiv la testele făcute astăzi de părinți

Astăzi, 3 decembrie, a fost prima zi de testare a elevilor și a copiilor de grădiniță de către părinți, acasă. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu, niciun elev nu a fost raportat ca fiind pozitiv în urma testelor făcute acasă.

„Astăzi nu s-a  primit niciun rezultat. Conform protocolului stabilit, începând de săptămâna viitoare, luni și joi sunt zile de raportare”, spune cei de la DSP. Protocolul adus în discuție este unul încheiat între DSP și ISJ, potrivit căruia, cea din urmă instituție va trebui să raporteze în prima și a patra zi lucrătoare din săptămână, adică în zilele de luni și joi, testele cu rezultat pozitiv. Niciuna dintre cele două instituții nu centralizează însă numărul total de teste efectuate, pentru că metodele de transmitere a rezultatelor este diferit de la o unitate de învățământ la alta. La unele rezultatele sunt fotografiate și puse pe aplicația Whats App, la altele sunt încărcate în platformele de învățare on line, sau pe alte platforme special create.

Pe de altă parte, nu toate școlile au început testarea de astăzi. Liceul teoretic „Onisifor Ghibu”, spre exemplu, va începe testarea rapidă a copiilor de luni, 6 decembrie.  

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 806

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus