Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Patriarhia Română solicită să nu fie obligatoriu certificatul verde. „Participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet”

Patriarhia Română solicită să nu fie obligatoriu certificatul verde. „Participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet”

Participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet, arată Patriarhia Română referitor la certificatul digital UE privind COVID-19, punct de vedere care a fost exprimat şi la întâlnirea cultelor religioase cu reprezentanţii Guvernului, relatează Agerpres.

„După cum în data de 12 noiembrie 2021, Patriarhia Română a solicitat Camerei Deputaţilor să nu introducă obligativitatea certificatului digital UE privind COVID-19 pentru clerici sau credincioşi ca o condiţie pentru a participa fizic la slujbele religioase, şi astăzi, Patriarhia Română adresează autorităţilor competente aceeaşi solicitare, din următoarele motive: aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel, participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet. Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte", subliniază Patriarhia Română, potrivit basilica.ro.

Un alt argument este acela că, prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia.

"Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării. Totodată, precizăm că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase", potrivit punctului de vedere dat publicităţii de Cancelaria Sfântului Sinod.

Sursă: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

No name

Acum 2 ani

Sibian SB, articol despre certificatul verde, nu comentezi?
Raspunde

BON

Acum 2 ani

Adică unii trebuie să-l prezinte la locul de muncă, alţii la intrarea în mall şi super-magazine, la târgul porcilor, dar vezi tu, intrarea în biserică să fie liberă. Un bun credincios ascultă de sfaturile medicilor de specialitate şi se protejează pe el şi pe cei din jur aşa cum recomandă medicii. Iar un bun preot trebuie să susţină aceste sfaturi, fără a vorbi împotriva celor hotărâte pe plan naţional de cei avizaţi în domeniul sănătăţii.
Raspunde

Dezbinare fara rezultate

Acum 2 ani

Asta voi ati ales. Nu e normal ca cineva "TrEBBuieee" sa prezinte certificat pt a-si castiga painea. Elite progresiste conduse de altii si oameni ca tine care sunt atat de multumiti de viziunea voastra de viata, voi sunteti cei care va impuneti prin forta ideile (desi se vede clar ca, precum cei din tabara anti-vaccin, nici voi nu mai aveti coerenta in gandire). Pt mine e asa: sunt pt vaccin, sunt vaccinat, dar ma opresc la a obliga pe altii sa faca ce vreau eu; ma opresc la certificat. Trebuie sa gasim alte solutii pt a atrage oamenii la vaccin. Cat despre biserici, lucrurile stau in felul urmator: in lucrurile pe care le controlati voi, ati facut o mizerie totala - dezbinarea societatii lipsita de efecte vizibile in ceea ce priveste pandemia. Biserica nu va apartine, aici nu e teritoriul vostru si mizeriile voastre vor sta afara. Normal ca mi-ar placea ca toti cei care vin la biserica sa fie vaccinati, sa nu mai stau nici eu ca pe spini cateodata ca tuseste unul sau altul (desi vaccinul nu opreste complet transmisia), dar sa interzic unui om sa intre in biserica nu se va intampla (cel putin in cazul Covidului; alte boli, alta discutie).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus