Duminică,
16.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Dosar penal pentru o sibiancă din Târgul Obor. Vindea ilegal artificii

Dosar penal pentru o sibiancă din Târgul Obor. Vindea ilegal artificii

Polițiștii sibieni au confiscat ieri 774 de articole pirotehnice, din Târgul Obor, de la o femeie care le vindea în mod ilegal. 

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat, duminică, o femeie în vârstă de 31 de ani, din Sibiu, care deținea și oferea spre vânzare articole pirotehnice de diferite mărci și categorii, nefiind autorizată în acest sens, materialele fiind depozitate într-o geantă.

Autoritățile confiscat 774 de bucăți de articole pirotehnice (petarde și baterii de jocuri de artificii din categoriile 1, 2, 3 și P2), deținute fără autorizație, iar femeii i-a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Polițiștii reamintesc:

Articolele pirotehnice de divertisment din categoriile 1 (de exemplu: steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliți) pot fi puse la dispoziția publicului cu vârsta peste 16 ani, iar cele din categoriile articolelor pirotehnice 2, 3 și 4, precum și a celor din categoriile articolelor pirotehnice de scenă (T2) și P2 sunt interzise în ceea ce privește deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg.

Articolele pirotehnice de scenă din categoria T1 și alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziție pe piață numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.

Se interzice folosirea articolelor pirotehnice în următoarele condiții:

- Între orele 24.00-06.00, cu excepția evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale;

- La o distanță mai mică de 50 de metri de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 de metri față de cele cu peste 4 niveluri;

- La o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze;

- La o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;

- În locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;

- Pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane;

- La o distanță mai mică de 500 m de păduri.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

- Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept;

- Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate de către pirotehnicieni.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigi

Acum 1 lună

In asta a constat toata verificarea pe anul asta sau ne asteptam de la Politia Romana sa-si faca treba bine si sa avem sarbatori linistite, fara petarde?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus