Luni,
24.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Lemne furate la Râu Sadului și vândute într-un depozit

Lemne furate la Râu Sadului și vândute într-un depozit

Deținătorul unui depozit de lemne din Râu Sadului a fost prins că vindea lemne furate, în valoare de peste 53 de mii de lei.

Polițiștii specializați din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Sibiu, însoțiți de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, au organizat și executat o acțiune pe linia prelucrării, depozitării și comercializării materialului lemnos, în localitatea Râu Sadului, în 3 decembrie.  În cadrul acțiunii a fost efectuat un control la depozitul de material lemnos al unei agent economic, în urma căruia a fost constatată o diferență de 71,81 mc lemn rotund și cherestea specia molid între stocurile faptice și cele scriptice înscrise în programul SUMAL 2.0. 

Agentul economic a primit două amenzi în valoare de 25.000 lei și s-au confiscat: 46,82 mc lemn rotund molid, în valoare de 20.000 lei și 5,00 mc cherestea specia molid, în valoare de 5.000 lei, predate în custodie Ocolului Silvic Valea Sadului pentru valorificare conform legii. De asemenea, s-a dispus confiscarea a 19,99mc lemn rotund specia molid, în valoare de 3.457 de lei fără TVA.

Totodată, în urma interogării sistemului SUMAL 2.0 și a verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că agentul economic care a efectuat o parte din operațiunile de transport a materialului lemnos al agentului economic mai sus menționat nu și-ar fi îndeplinit toate obligațiile legale, motiv pentru care a primit cinci amenzi în valoare totală de 11.000 lei.   

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus