Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Tudor Giurgiu face un film despre revoluția din 89’ din Sibiu. Filmările au loc și în cartiere

Tudor Giurgiu face un film despre revoluția din 89’ din Sibiu. Filmările au loc și în cartiere

La începutul anului viitor, la Sibiu vor începe filmările pentru un lungmetraj în regia lui Tudor Giurgiu. „Sibiu 89” va prezenta evenimentele din Decembrie 1989, aşa cum s-au văzut ele la Sibiu, iar pregătirile au început acum aproape patru ani, după cum spune regizorul.

„Este o poveste despre întâmplările din timpul revoluției. Toată documentarea a început în urmă cu trei, patru ani. Proiectul a pornit de la producătoarea Oana Giurgiu, ea a găsit acest subiect și în momentul în care am citit toate cărțile care s-au scris am rămas surprins și cred că este o poveste care prezintă cu bune și cu rele tot ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989”, spune Tudor Giurgiu.

Lungmetrajul se va filma în orașele Sibiu, Brăila și București. În Sibiu se va filma în centrul orașului, dar și în cartiere ale orașului.

„Am identificat diverse străzi, dar lucrăm în continuare la acest aspect. O să fie filmări atât în centrul Sibiului, cât și în diferite cartiere ale orașului. Avem în vedere mai multe variante, inclusiv în pădurea Dumbrava”, mai adaugă acesta.

Filmările vor începe la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2022. În acest weekend, urmează să fie organizat și un casting la Sibiu, într-o locație al cărui nume echipa din spatele filmului îl va face public zilele următoare.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2439

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 5 luni

Ar putea sa discute si cu participanti la Revolutie. Nu cu asa-zisii eroi ia revolutiei care au primit spatii comerciale, ci cu oamenii simpli care s-au aflat in strada si pot spune ce au vazut si ce au trait.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus