Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Zece noi cazuri de Covid-19, cinci decese anunțate. Cu excepția Șelimbărului, incidența scade peste tot

Zece noi cazuri de Covid-19, cinci decese anunțate. Cu excepția Șelimbărului, incidența scade peste tot

În timp ce numărul noilor cazuri de Covid-19 confirmate în ultimele 24 de ore a coborât la zece, autoritățile locale calculează că incidența noilor cazuri în ultimele 14 zile a scăzut la 1,49 în județul Sibiu. 

Cele zece noi cazuri vin după ce în cursul zilei de vineri numărul sibienilor nou infectați cu SARS-CoV-2 era de 33. Din cei zece sibieni, niciunul nu a mai fost bolnav de Covid-19 până acum.

Numărul celor bolnavi de Covid-19 și care au nevoie de asistență medicală în spitale a rămas constant (101), dar la ATI a mai ajuns o persoană (în dimineața zilei de sâmbătă, la ATI erau 17 persoane). ”Până la data curentă au fost vindecate 37.403 persoane, iar 1.626 persoane au decedat (trei decese anterior intervalului de raportare și două decese în intervalul de raportare din ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv”, mai anunță Instituția Prefectului Sibiu în comunicatul de presă emis sâmbătă. 70 de ani au persoanele decedate în ultimele 24 de ore fiind bolnave de Covid-19, ambele fiind nevaccinate. Printre cele trei decese anunțate sâmbătă, dar produse anterior, unul este al unui bărbat de 80 de ani, vaccinat cu două doze (celelalte două persoane au avut 61 și 73 de ani). Toate decesele au fost consemnate în secțiile ATI Covid-19 din județul Sibiu.

Pentru 1013 persoane este încă instituită măsura carantinei, iar alte 414 persoane sunt în izolare.

Incidență în scădere

De la o incidență de 1,61 la mia de locuitori calculată pentru ziua de vineri, județul Sibiu are sâmbătă o incidență de 1,49 de cazuri noi în ultimele 14 zile descoperite la mia de locuitori. De altfel, cu excepția comunei Șelimbăr (incidență de 2,53 - sâmbătă, față de 2,41 – vineri), în toate localitățile incidenței este raportată fie în scădere, fie la același nivel.

Municipiul Sibiu scade de la 2,26 la 2,11, Mediașul de la 1 la 0,91, iar Cisnădia – de la 3,07 la 2,84.

Situația incidenței în fiecare localitate

Sursa informațiilor: Instituția Prefectului Sibiu

Denumire UAT

Cazuri

Incidenta

MICĂSASA

7

3,37

CRISTIAN

15

3,31

BOIŢA

5

3,19

BRUIU

3

3,18

ORAŞ CISNĂDIE

73

2,84

IACOBENI

9

2,64

BRATEIU

11

2,63

ŞELIMBĂR

41

2,53

ORLAT

7

2,12

MUNICIPIUL SIBIU

358

2,11

ORAŞ MIERCUREA SIBIULUI

9

1,88

AXENTE SEVER

8

1,87

SLIMNIC

7

1,71

BIERTAN

5

1,65

ORAŞ SĂLIŞTE

10

1,6

ROŞIA

9

1,43

ORAŞ OCNA SIBIULUI

6

1,39

BÂRGHIŞ

3

1,34

NOCRICH

4

1,17

RĂŞINARI

6

1,06

GURA RÂULUI

4

1,05

ORAŞ AVRIG

16

1,03

LASLEA

4

0,94

MUNICIPIUL MEDIAŞ

51

0,91

MIHĂILENI

1

0,9

ORAŞ COPŞA MICĂ

5

0,85

APOLDU DE JOS

1

0,78

ŞURA MARE

4

0,77

CÂRŢIŞOARA

1

0,71

LOAMNEŞ

2

0,71

TILIŞCA

1

0,7

ORAŞ AGNITA

8

0,69

TÂRNAVA

2

0,59

JINA

2

0,56

POPLACA

1

0,56

ALMA

1

0,53

CHIRPĂR

1

0,52

BAZNA

2

0,5

POIANA SIBIULUI

1

0,43

HOGHILAG

1

0,4

TURNU ROŞU

1

0,4

RACOVIŢA

1

0,35

DÂRLOS

1

0,28

ŞURA MICĂ

1

0,27

ŞEICA MARE

1

0,22

ORAŞ TĂLMACIU

1

0,12

ALŢINA

0

0

ARPAŞU DE JOS

0

0

AŢEL

0

0

BLĂJEL

0

0

BRĂDENI

0

0

CÂRŢA

0

0

LUDOŞ

0

0

MARPOD

0

0

MERGHINDEAL

0

0

MOŞNA

0

0

ORAŞ DUMBRĂVENI

0

0

PĂUCA

0

0

PORUMBACU DE JOS

0

0

RÂU SADULUI

0

0

SADU

0

0

ŞEICA MICĂ

0

0

VALEA VIILOR

0

0

VURPĂR

0

0

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2033

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

A scazut acum dar cel mai probabil crește in februarie si martie. Sa speram ca nu atat de grav ca in toamna asta. Toti specialiștii de pe glob (aia reali, nu închipuiții de pe feisbuc si alte retele de troli) va recomanda clar si sigur sa mergeți sa va vaccinati ca ca sa va protejati de forme grave, de deces si de omicron si alte mutații care o sa apara in timp. Covidul va ucide încă multi oameni in anii ce vin, realitatea deja a dovedit ca nu mor doar bătrâni bolnavi asa cum le place tinerilor sa creadă. Nu va credeti zmei sau dumnezei, oricine la un moment dat poate fi afectat. Si cu siguranță si daca ai 20-30 ani si poate scapi de covid, vei fi totusi afectat serios cand observi ca părinții tai, "batrani" de 45-55-60ani, nu scapă si decedează. Cu omicron e exact cum am zis din prima zi cand a aparut in discuție, vaccinul actual (in schema sigura, cu booster) te protejează suficient si de omicron, dar si de delta sau de alte tulpini cand vor apărea. Haideți cu hate-ul, pt mine nu e nicio pb, dar peste ceva timp cand apar iar cazurile nasoale, sa nu ziceti ca nu v-am dat o vorba bună.
Raspunde

Sfârșitul pandemiei

Acum 2 ani

Omicronul se ia mult mai rapid dar nu este periculos, probabil toată lumea o să-l ia și o să facă imunizare naturala, speram sa fie sfârșitul pandemiei cu aceasta varianta ușoară de virus.
Raspunde

Pt Sibian Sb

Acum 2 ani

Zici ca sunteti angajat la propaganda vaccinarii, orice ar fi in tara, rata mică, rata mare, chiar dacă vedeti la tarile super vaccinare ca intra in lockdown si ca la Ati spun clar ca sunt vaccinati mai mult decât nevaccinati, fiind toata populatia mai vaccinata, dar d-voastra tot cu injecție după oameni. Luati decizia pt copii si familia d-voastra si lăsați oamenii sa isi ia propria decizie ca vedeti bine cum tineri sportivi dezvolta boli de inima sau atatea reacții adverse, ati zis o dată, de două ori, mai luati o pauza, sau nu va dau aia salariul?
Raspunde

Pacientul supravietuitor

Acum 2 ani

Georgele, tu esti?? Sau Al-rahat?!?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

Te rog sa vb la per tu cu mine, am familie/copii da sunt tanar inca si vreau sa ma simt asa. Pai da, dar numa zici ca.. Dar in realitate, am avut dreptate la tot ce am zis eu aici. Si o sa mai am, pt n-are cum la ce se întâmplă, aglomeratii, psd cu relaxări totale, etc, sa nu apară iar belele oricat am vrea sa se incheie povestea asta. Da, ne-ai mai zis povestea cu boli de inima după vaccin, fake news, e plin de ele. Atentie mai bine la belele pe care le lasa covidul la mai toate organele corpului. Inclusiv de boli de inima dupa covid, tocmai! Deja apar tot mai multe cazuri de nasoleli la oameni de pe glob trecuți prin covid. Daca cumva ai avut si iti va cadea paru la un moment dat doamne ferește, da-mi si mie de veste ca sa stiu ca esti bine. Daca n-ai avut, evident nevaccinat, cand faci covid, ca faci garantat (prin martie sau pe la toamna) macar fa cumva si tine numa pt tine virusu, nu-l da si la altii ca nu si-l dorește nimeni. Legat de alte super tari vaccinate, ai dreptate, de ex Germania e super țară, f vaccinata, dar totusi azi cand discutam noi aici opinii Germania are peste 20 milioane de oameni nevaccinati !! Asa ca da, are inca cazuri, dar e deja dovedit ca si la ei si la noi si oriunde, 9 din 10 cazuri grave internate la ati sunt persoane nevaccinate, si la fel 9 din 10 morti de covid sunt persoane nevaccinate. Asa ca prietene, poate pricepi si tu la ce e bun vaccinu...! Eu vorbesc pe realitate si tu vorbești exact pe povești de pe feisbuc lansate de troli plătiți de ruși si alte grupări. Asa ca vezi ca esti in eroare. @sf pandemiei, da, sa dea Dzeu sa fie asa cum ne zic specialiștii in ultimele zile. Eu inca sunt rezervat in sensu ca delta inca mai e destula prin Europa, iar alte tulpini pot oricand sa apara pe glob, fie mai ușoare, ca omicron probabil, fie mai nasoale ca delta.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/pacient-in-romania/dr-adrian-marinescu-vom-avea-un-val-5-probabil-cu-infectii-multe-ce-se-intampla-in-laboratoarele-de-secventiere-de-la-matei-bals-1764075. Realitatea nu poate primi minusuri, mai ales cand nevaccinatii se vor juca cu propria viata ca la ruleta. E ok, sunt mulți nevaccinati la care le cade rau ce le spun eu aici, mai ales ca pe fb e plin de povești nemuritoare, sunt grupari de smecheri pe care le deranjez cu comentariile mele, imi puteți da cate minusuri vreți ca ma doare-n cot. Dar realitatea v-a lovit pe parcursul acestui an, tot ce am transmis s-a întâmplat, e o chestiune de timp pana cand se va întâmpla asa cum am zis si mai sus, respectiv omicron sau oricare alta tulpina va da grav in nevaccinati in 2022, 2023 si cine stie, mai ales ca traim in Romania si-avem sistemu medical beton. Nu domne, n-alearga nimeni cu intepatu dupa tine, mi-ai tot zis placa asta ieftina, da trebe sa realizezi ca mulți din aia care au avut in vocabularul ultimului an texte de astea s-au dus si s-au vaccinat singuri în ultimele 3 luni, de frica si de convingere, nu doar de restricții, si-acum s-au retras discret de la comentarii si de la manipulări bădărane si criminale. Trolii plătiți s-au vaccinat demult si ei si se dau pe-aici nevaccinati, dar sunt plătiți si deci inca va manipulează pe voi fraierii, dupa modelu mahalagioaicei șoșoaca. Mai e o categorie pe care i-am si rugat sa dea de veste aici si uite c-au dispărut, aia de le-am zis c-o sa le moara persoane dragi nevaccinate (ca ei si inspirate de ei), din pacate s-a întâmplat si aia. Ne asumam desigur cu totii ce decizii luam in viata. Încă o data, ca sa nu uitați, 9 din 10 morti si 9 din 10 internati la ati, pe glob, sunt nevaccinati. Nu uitați asta, ca e mai important decât pare.
Raspunde

Vine virusul, fujiiiiți!!!!

Acum 2 ani

Sibianul SB, o mama-omida a pandemiei. Alaturi de prietenii lui, Arafat si Gheorghita, are misiunea SRI de a promova injectarea, maselor de fraieri care ar crede orice tampenie. Buna treaba tovarasici. Balsoi pandemia vine peste noi. Balsoi virus ne omoara pi tăți. Fujiiiiți la vaccșinare !!!! Expiertul profiet Sibian SB cu multie diploame, ca un expiert diesăvârșât șe ieste, ne fașe o profițâie importantâ. Virusu' vine la primavară odata cu topchirea zăpiezilor cu umflarea apelor si a cifrelor din statistiși. Fiți cu băgare di seamă și di injecțâie miraculoasâ in sânje.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Amice, tu încurci lucrurile, evident cu intenție. Tocmai, psd ciuma rosie comunista, împreună cu rușii amicii lor roșii, sunt cei care manipulează oamenii sa nu se vaccineze !! Deci ori esti berbec rau ori te faci. Eu indemn lumea sa se vaccineze (nu invers) si sa bage la cap ca sunt manipulați si aici si pe rețele de socializare si in alte parti (tv a3 etc) cu tot felu de fake news lansate de lumea opusa civilizației si democratiei (rusia china si altele) așadar vom scapa greu de pandemie din astfel de cauze in special. Si cu mulți morti, din cauza nevaccinarii (deja e dovedit asta, nu mai trebe sa ti-o spun eu). Așadar romana ta rusificata ar trebui sa fie pt rușii voștri, nu pt lumea civilizata, ue, medicina moderna si specialiști europeni care iti spun de ce sa te vaccinezi (si ce ti-au spus, e deja dovedit, realitatea s-a petrecut deja si se petrece, asta-i partea care-ti scapa tie si altora unde neuronii funcționează greu si sub un sef de la diverse partide politice) . Eu ți-am mai zis ca sunt persoana fizica, om cu cultura decenta, apolitic total, nu am lucrat vreodată la stat, n-am șefi de niciun fel. Nimeni nu ma plătește, n-am si n-am avut vreodată feisbuc sau alte rețele de manipulare. Asa ca te încadrezi si tu la cei care manipulează aici, elzorab si altii plătiți. Partea proasta pt voi e ca deja s-a dovedit ca am avut dreptate într-o proporție apropiata de 100%, cu tot ce e legat de pandemie, si iti spun c-o sa am si de acum, la pariu! Da, deranjez cu comentariile mele, tocmai asta ma bucură, am vazut c-ati dat-o in intimidari si ironii, doar ca sunt f slabe si se vede ca sunteți niste terchea berchea manipulați la partid si la instituțiile de stat la care lucrați unde se pupa la greu șefu in c.r. :))) Succes la ședințele de partid si tie si celor din gruparea voastră.
Raspunde

Terchea berchea cu două clase ca trenu

Acum 2 ani

Băi baiatule, stai așa oleacă băi, nu sari la sfadă băi. Ziși că ai cultura dișentă băi. Ai multâ școalâ băi? Cât di multâ? Ia aratâ tu câtâ școalâ ai și dacâ îi avea mai multâ dicât baiatul aista, Luc Montagnier, care șică este Lureat al Premiului Nobel pentru Medișină măi, și ziși că nu-s buni măi vacșinurili astea. Ziși ca fac rău tare. Ziși că moare lumea băi di la ele. Iaca ti întreb pi tini băi, că ești baiat cu carti, câtâ școalâ ai făcut di ai divinit așa diștept băi baiatule? Că dacă ziși că ai mai multâ școalâ ca profesoru aista de o luat premiu Nobel, io îți zâc țâie "matale", și lu doftoru aista i-oi zâși "băi baiatuli băi". Da spuni odatâ băi di șe să ti cred pi tini și nu pi el?
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Pai amice, aici vorbeste realitatea ultimului an, de cand 4 miliarde pe glob s-au vaccinat si 4 nu, si nu ce ne spun profesorii tai laureați. Ce e dovedit concret, pe glob, si ce e poveste sau chiar fake news, e clar si restul sunt presupuneri. Tot asa ne zice nea Luc și de ce 9 din 10 morti sunt nevaccinati? Sau de ce 8-9 de la ati sunt tot nevaccinati? Aaa, da, am uitat, aia sunt defapt făcuți din pix de Catzu, corect. E conspirație, ei defapt nu mor. Eu niciodata nu am zis sa ma crezi tu pe mine la ceva, eu ce am prezis s-a întâmplat cu destul de mare exactitate, ideal este ca tu sa vezi realitatea pe glob si de acolo sa tragi concluziile, bazate pe fapte reale. Si nu povestiri de pe net. Ce-a zis asadar profesoru tău laureatu, s-a dovedit in acest an ca fiind fals. Da omu poate sa mai încerce, e libertate la exprimare. Si vedem daca va fi cum zice el pe viitor, dar repet, pt trecut se pare ca n-a fost, el a zis ca "beneficiarii vaccinului covid19 nu au nicio șansă de supraviețuire". Asadar tu ce povești ne zici aici cu nea Luc? Ai văzut tu de un an sa faca ce-a zis laureatu? respectiv "sa fim pregătiți sa incineram cadavrele". Poveștile astea de pe feisbuc nu mai tin, sunt demontate complet, demult. Și atenție, ca defapt clipul pe fesibuc care zice declarația asta a lui cică, nu il si arata pe el in persoană facand asta, el nu apare in vreo înregistrare. Asa ca atentie cu feisbucu :)))
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

https://www.google.com/amp/s/amp.usatoday.com/amp/7435564002. Poti citi si aici, practic e fake new deja demontat. Fact check, by Usatoday. Si demontat si de mulți altii. Acuma c-ai deschis subiectu, realizezi ca te-a manipulat rețeaua de socializare? Respectiv clipu pe uatap/fb, primit de la prieteni si dat mai departe de tine la juma de agenda din telefonu tau? :))) Si atunci, pt ca laureatul Luc defapt nu zis vreodată ce crezi tu c-a zis (si care e defapt o postare pe feisbuc atribuita lui dar pe care el nu a zis-o), te întreb si pe tine: tu ca om, unde zici ca te incadrezi, la prima categorie - prostănaci manipulați grosolan si care evita sa vada realitatea petrecuta deja, sau a doua categorie - persoane care lansează fake news, dar de f proasta calitate, troli plătiți?? Esti la una din categoriile astea, sigur iti spun. :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus