Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Judecătorul Cristi Dănileţ, exclus din magistratură pentru filmuleţe publicate pe TikTok

Judecătorul Cristi Dănileţ, exclus din magistratură pentru filmuleţe publicate pe TikTok

Consiliul Superior al Magstraturii a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Dănileţ pentru ”manifestări pe reţelele de socializare”, anunță News.ro. Judecătorul precizează că sancţiunea i-a fost aplicată pentru filmuleţe publicate pe TikTok.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a discutat, luni, cazul judecătorului Cristi Dănileţ şi a respins una dintre acţiunile Inspecţiei Judiciare, dar a admis o alta. 

”Cu majoritate, respinge cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de pârâtul Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, ca neîntemeiată. Cu majoritate, respinge excepţia nulităţii absolute a acţiunii disciplinare invocată de pârât, ca neîntemeiată. Cu unanimitate, respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în exprimarea unor opinii în lucrarea 900 de zile de asediu neîntrerupt asupra magistraturii române”, este decizia magistraţilor luată în cadrul şedinţei de luni.

De asemenea, cu majoritate, admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările pârâtului pe reţelele de socializare. 

Judecătorul a anunţat deja că va ataca decizia. 

”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmuleţe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul, în celălalalt curăţ o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmaţie în legătură cu justiţia şi imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viaţa prea privată pentru care nu înţeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reţinută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiţiei”. Soluţia s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecţia Judiciară. Evident, voi formula recurs la ICCJ şi sunt sigur că se va remedia această soluţie”, a transmis judecătorul. 

Acesta a precizat că îşi va continua îndeplinirea atribuţiilor până se ia decizia finală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Mariana Țovârnițel

Acum 7 luni

Nu se poate asa ceva! Putinii eroi ai Romaniei sunt prigoniti unul cate unul si noi, cei care ii sustinem, nu reactionam nicicum?! Propun ca toti cei care il sustin pe dl. Judecator sa posteze #smiorc ca raspuns al acestui comentariu, ca dl. Cristi sa stie ca nu e singur in lupta sa cu coruptia!
Raspunde

Neluțu von Kremșnitt

Acum 7 luni

Oare ce fac liderii miscarii revolutionare #rezist? Sau sunt prea ocupati numarandu-si banii pe cartile demne de premiul Pulyțer?
Raspunde

Pro adevăr

Acum 7 luni

Un infatuat de ”fost” magistrat. Nu trebuie să surprindă decizia CSM, individul fiind cel care se află în procese cu proprii părinți de mult timp, darămite cu colegii lui!! Un exemplu ”nociv” pentru justiție! Felicitări, de această dată, CSM!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus