Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

O lucrare a Muzeului Naţional Brukenthal va fi expusă la Paris într-o expoziţie dedicată lui Boticelli

O lucrare a Muzeului Naţional Brukenthal va fi expusă la Paris într-o expoziţie dedicată lui Boticelli

Muzeul Național Brukenthal a fost invitat de Muzeul Jacquemart-André din Paris să participe cu o lucrare din colecția Brukenthal la expoziția dedicată renumitului artist Boticelli. 

„În fiecare an Muzeul Național Brukenthal este invitat de numeroase muzee din întreaga lume să participe cu lucrări din colecția sa la diferite expoziții. În acest an una dintre solicitări a venit de la renumitul muzeu parizian Jacquemart-André de a participa cu un veșmânt religios, o Casulă din anii 1485-1495. Expoziția Boticelli, artist și designer organizată în capitala Franței este realizată sub patronajul Ambasadei Italiei în Franța și reunește o serie de lucrări de artă din 10 țări și din zeci de muzee, dintre care aș aminti: Muzeul de Stat din Berlin, Muzeul de Arte Frumoase din Ottawa, Muzeul Vatican și Biblioteca Apostolică Vaticană, Colecția The Bass din Miami, Muzeul Louvre din Paris, Galeria Uffizi din Florența, Rijkmuseum din Amsterdam sau Galeria Națională din Londra și implicit din România - Muzeul Național Brukenthal. Este o bucurie dar și o mândrie că Muzeul Național Brukenthal din Sibiu poate reprezenta cu cinste colecția Brukenthal și implicit România la astfel de evenimente culturale în marile muzee din lume vizitate de milione de turiști.  Din partea Muzeului Național Brukenthal pentru exportul piesei s-a ocupat muzeograful dr. Adrian Luca și conservatorul Alexandra Gălăbuț”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, purtătorul de cuvânt al instituției.
 

Muzeul Național Brukenthal a mai expus la Musée Jacquemart-André din Paris în decursul timpului.

 
,,Iată că la mai bine de 10 ani distanță de expoziția exclusivă a Muzeului Național Brukenthal realizată la Muzeul Jacquemart-André din Paris aflat în apropierea Arcului de Triumf și a Palatului Élysée, instituția noastră are onoarea de a participa la o altă manifestare artistică în același muzeu cu o piesă de o valoare istorică, religioasă și culturală deosebită, o Casulă realizată după Sandro Boticelli. În scurt timp vă vom informa și despre alte contribuții organizate prin folosirea unor piese de patrimoniu greu de estimat din muzeul nostru”, a declarat Profesor Universitar Doctor Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Expoziția din Paris poate fi vizitată până în 24 ianuarie 2022.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mircea

Acum 2 luni

"...prin folosirea unor piese de patrimoniu greu de estimat din muzeul nostru..." - limbajul de lemn din nou la el acasa in aceasta exprimare "academica"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus