Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Trotinetele electrice, interzise în metrourile și autobuzele din Londra din cauza riscului de incendiu

Trotinetele electrice, interzise în metrourile și autobuzele din Londra din cauza riscului de incendiu

Trotinetele electrice au fost interzise în mijloacele de transport public din Londra, din cauza riscului producerii unor incendii, informează marţi DPA, citat de Agerpres.

Măsura intervine după ce o trotinetă electronică a luat foc, luna trecută, în metrou la staţia Parsons Gree,

Un raport despre trotinetele electrice realizat de Transport for London (TfL) a ajuns la concluzia că bateriile cu litiu defecte ar putea face trotinetele să ia foc.

TfL a avertizat că un incendiu într-un spaţiu închis cum ar fi un autobuz sau un vagon de metrou ar putea duce la ''vătămări semnificative'' cauzate pasagerilor şi personalului.

''Raportul a arătat că incidentele produse au fost provocate de baterii litiu-ion defecte, care explodează pe neaşteptate'', a precizat TfL într-un comunicat.

Din cauza defecţiunilor, trotinetele au luat foc degajând substanţe toxice.

''TfL crede că dacă astfel de incidente se vor repeta iar incendiile au loc în spaţii închise, cum ar fi o garnitură de metrou sau de autobuz, există riscul unei vătămări semnificative atât a pasagerilor, cât şi a personalului, precum şi răni secundare provocate persoanelor care încearcă să părăsească zona'', se mai spune în comunicat.

Interdicţia este valabilă în toate serviciile TfL, inclusiv metrou, autobuze şi tramvaie.

Departamentul de pompieri din Londra susţine la rândul său măsura, precizând că a fost solicitat să stingă peste 50 de incendii în care au fost implicate trotinete electrice şi biciclete electrice în 2021.

În total 131 de pietoni au fost răniţi de trotinete electrice într-un interval de 12 luni în Marea Britanie, potrivit unui raport publicat luna trecută.

foto wall-street.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Io n-am trochineta

Acum 9 luni

Cum băi băiatuli, băi? Trochinetiștii aiștia sâ dau cu trochineta prin autobuz, băi? N-au stradâ, băi? Nu le-ajunje drumu băi? Sau or hi obosâți di atâta stat pi trochineta di tre sâ se hodineascâ în autobuz? Măi șe oameni măi. Tari diștepți orașanii aiștia, măi, măi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus