Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Măsuri de protejare a contoarelor și rețelelor interioare de apă împotriva înghețului

Măsuri de protejare a contoarelor și rețelelor interioare de apă împotriva înghețului

În prag de iarnă, Apă Canal Sibiu SA aduce la cunoștința abonaților săi câteva măsuri ce ar trebui adoptate în scopul prevenirii înghețului contorului de branșament și a instalației interioare de alimentare cu apă potabilă:

  • În cazul în cazul în care contorul este amplasat într-un cămin de branșament, asigurați-vă că acesta are capacul bine închis și nu permite infiltrarea apei din precipitații;
  • Utilizați materiale termoizolante pentru a proteja contorul, robinetele și țevile din cămin. Folosiți vată minerală sau polistiren, evitând materialele textile întrucât acestea rețin umezeala;
  • Dacă apometrul este montat în pivnițe sau subsoluri, reduceți suprafața gurilor de ventilație, închideți geamurile și ușa de acces pentru a evita circulația curenților reci de aer;
  • Acoperiți cu materiale termoizolante conductele și armăturile din subsoluri și pivnițe;
  • Dacă înghețul se produce pe instalația interioară, nu utilizați flacăra deschisă pentru dezghețarea acesteia. Cereți vecinilor apă caldă pe care o turnați cu debit redus peste componentele înghețate;
  • În cazul în care contorul de branșament îngheață, apelați Dispeceratul Apă Canal Sibiu SA, tel. 0269/222.777.

Potrivit prevederilor Art.8.9 din Contractul de furnizare pe care Apă Canal Sibiu SA îl are încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia ”Să asigure integritatea contorului de branşament când acesta este amplasat pe proprietatea utlizatorului (inclusiv protejare contra îngheţului) precum şi întreţinerea şi repararea instalaţiilor interioare de apă şi de canalizare” .

În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul are obligația să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului.

Apă Canal Sibiu SA solicită abonaţilor ce deţin robinete sau cişmele în curţi și grădini, să nu le lase deschise ca măsură împotriva înghețului. Consumurile în astfel de cazuri sunt mari: 4 picături / secundă cumulează 2,9 mc/lună, iar un „fir” de apă cu diametru de 1 mm reprezintă un consum de aprox. 6,5 mc/lună.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1002

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus