Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Curtea de Apel Alba Iulia: Eugen Iordănescu nu mai poate reprezenta județul Sibiu

Curtea de Apel Alba Iulia: Eugen Iordănescu nu mai poate reprezenta județul Sibiu

Cei trei magistrați care au judecat contestațiile depuse împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu în noul dosar penal deschis pe numele lui Eugen Iordănescu s-au pronunțat în cursul zilei de joi.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în parte, contestațiile depuse atât de procurori, cât și de Eugen Iordănescu, împotriva hotărârii prin care Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu, a fost plasat sub control judiciar săptămâna trecută și i s-au interzis o seamă de lucruri.

Astfel, dacă inițial Iordănescu nu avea voie să părăsească municipiul Sibiu decât cu acordul organelor judiciare, acum are această posibilitate. Dar libertatea de mișcare i se limitează la granițele țării, pe care o mai poate părăsi doar după obținerea unui acord în acest sens.

Totodată, lui Iordănescu i-a fost ridicată interdicția de a lua legătura cu Ștefan Iordănescu, fiul său, suspect și el în dosarul în discuție.

De cealaltă parte, procurorii au obținut o nouă interdicție pe numele lui Eugen Iordănescu: aceea de a mai acționa în numele județului Sibiu. ”Impune inculpatului interdicția de a face parte din comisia de selecție a membrilor Consiliului de Administrație a Aeroportului Internațional Sibiu și din comisia de selecție a directorilor acestei regii autonome”, se arată în minuta publicată de Curtea de Apel Alba Iulia pe site-ul propriu. 

Reamintim că în dosarul deschis de procurorii sibieni pentru fapte asimilate celor de corupție, Iordănescu este suspectat că, angajat de majoritatea liberală a Consiliul Județean să selecteze administratorii Aeroportului, a acționat urmărind alte interese. I-a comunicat subiectele și răspunsurile corecte unui singur candidat, ceilalți fiind respinși. Mai apoi, a încercat să negocieze o viitoare angajare pe postul de director comercial al Aeroportului, în schimbul unor servicii care îl interesau personal (mutarea unui polițist care nu dădea amenzi pentru abaterile sălii de evenimente pe care o deținea).

Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia vine în contextul în care procedurile de selecție a noilor administratori ai Aeroportului sunt încă în derulare (o nouă rundă de selecție fiind așteptată pentru ocuparea celorlalte posturi vacante). Iar până acum, Consiliul Județean Sibiu l-a menținut pe Eugen Iordănescu în această comisie, conducerea CJ limitându-se la a comunica faptul că nu comentează cercetări în derulare.

Celelalte interdicții

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut în perioada inițială de 60 de zile de control judiciar toate celelalte obligații și interdicții puse pe seama lui Eugen Iordănescu de către Tribunalul Sibiu.

Astfel, în perioada de control judiciar, în afară de a se prezenta regulat în fața organelor judiciare, lui Eugen Iordănescu îî este interzis să mai intre în sediul CCIA Sibiu și să mai exercite funcția de director general. Nu are voie să ia legătura cu un alt suspect din dosar, precum și cei 33 de martori citați deocamdată.

Totodată, instanța l-a mai obliga pe Iordănescu ”să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei”.

Citește și Dosarul Iordănescu: de la recompensa polițistului care nu l-a mai amendat, la milioanele ”Regiunii Gastronomice”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Revoltat de numa

Acum 9 luni

Fraților trebuie sa facem ceva ! Raluca de musai ministra ca altfel ne facem toata minunea in orasu care a dat țări pe presedintele Romanie ! Haidati cu toti sa o sustinem fac mare miting smbata la ora 11 la prefect ! Cu Raluca pana la muarte !! si viata ne dam pentru doamna noastra desteapta si frumoasa ! Sibiu e in pom daca ia nu e la guverm !!!!
Raspunde

Andanusia Șmotreanu

Acum 9 luni

Este revoltator cum o instanta oarecare de judecata are tupeul sa interfereze cu modul in care alesii nostri liberali si sasalai gestioneaza treburile judetului nostru, pentru propasirea si bunastarea neamului nostru cel sibian! Rusine judecatorilor! Jos labele du pă conducătorii noștri-icoanele noastre, ale sibienilor de dreapta!

Raspunde

Sib

Acum 9 luni

Si uite asa, usurel-usurel poate iesi din oras, apoi din tara (ca doar vin sarbatorile, n-o sa stea ca prostimea de rand in jurul casei), apoi intr-un an-doi il vedem ca pe Udrea, mare investitor. Tara asta nu se mai face bine....
Raspunde

Pro adevăr

Acum 9 luni

Era de așteptat să nu dispună arestarea masonului!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus