Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Germania: Mai mulţi copii au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 cu un ser neaprobat pentru grupa lor de vârstă

Germania: Mai mulţi copii au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 cu un ser neaprobat pentru grupa lor de vârstă

Mai mulţi copii din Germania au fost vaccinaţi din greşeală duminică cu un vaccin împotriva COVID-19 care nu fusese încă aprobat pentru grupa lor de vârstă, au anunţat oficiali locali, relatează dpa, citată de Agerpres.

La un centru de vaccinare din districtul Olpe din landul Renania de Nord-Westfalia, mai mulţi copii au fost imunizaţi cu vaccinul Moderna. Însă doar vaccinul BioNTech a fost aprobat pentru copii până acum.

"Părinţii copiilor în cauză au fost imediat informaţi despre incident", au anunţat autorităţile locale.

Părinţii au fost anunţaţi, într-o discuţie cu directorul medical al centrului de vaccinare, că aprobarea pentru administrarea vaccinului Moderna pentru copii este încă în aşteptare din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

Până în momentul în care au părăsit centrul de vaccinare, la copii imunizaţi cu Moderna nu au fost observate reacţii adverse.

La solicitarea părinţilor, poliţia a fost sesizată în legătură cu acest incident.

Numărul copiilor implicaţi în incident nu a fost dezvăluit.

În noiembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului a dat undă verde pentru vaccinul BioNTech pentru copiii începând cu vârsta de 5 ani, fiind primul vaccin aprobat în Uniunea Europeană pentru copiii sub 12 ani.

Copiii imunizaţi anti-COVID primesc doar o treime din doza destinată adulţilor.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus