Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
8°C

Noua stradă care să lege Arieșului de Calea Dumbrăvii, în consultare publică. S-a renunțat la trei benzi

Noua stradă care să lege Arieșului de Calea Dumbrăvii, în consultare publică. S-a renunțat la trei benzi

Sibienii sunt invitați să își exprime eventualele opinii referitoare la noua stradă pe care Primăria Sibiu o propune peste terenul fostei autobaze Tursib de pe Calea Dumbrăvii. O stradă altfel decât cea anunțată acum doi ani.

Planul urbanistic zonal pentru amenajarea noii străzi - supus acum consultării publice de către Primăria Sibiu – a fost elaborat de societatea Total Business Land, din Alba Iulia, în cadrul unui contract semnat la începutul lunii iunie 2021 pentru suma de 82.705 lei, cu tot cu TVA. Strada propusă va avea aproape 300 de metri și va porni din capătul actual al străzii Arieșului și se va intersecta cu Calea Dumbrăvii în zona fostei porți II a autobazei Tursib.

Intersecția cu Calea Dumbrăvii urmează să fie făcută în zona fostei porți II a fostei autobaze Tursib. Foto: Google Street View

”Beneficiarul urmăreşte crearea unei noi artere de circulaţie care să tranziteze zona de sud a oraşului Sibiu, între Calea Dumbrăvii şi strada Arieşului , facilitând legătura cu Calea Cisnădiei. Propunerea traseului străzii a luat în considerare şi traseul conform PUG Municipiul Sibiu, aprobat prinHCL nr. 165 din 28.04.2011, însă varianta în aleasă s-a optat pentru un traseu care să nu afecteze ţesutul construit din vecinătate. Organizarea circulației în zonă se fundamentează pe caracteristicile traficului actual și de perspectivă , preluând şi adaptând prevederile PUG”, se arată în memoriul planului urbanistic zonal supus acum consultării publice. 

PUZ-ul realizat de societatea din Alba Iulia are în vedere strict cei 4.328 metri pătrați dezmembrați din cei aproximativ 50.000 de mp ai fostei baze Tursib.”Noua circulaţie propusă urmează să aibă o ampriză de 12 m compusă din carosabil de șapte m, piste de biciclete în stânga şi în dreapta carosabilului, de un metru şi trotuar de o parte şi de cealaltă a părţii carosabile cu o lăţime de 1,5 m fiecare. Totodată se urmăreşte realizarea unei reţele de iluminat public, a sistemului de colectare a apelor pluviale şi a unei canalizaţii pentru cablaj metropolitan”, mai este descrisă viitoarea stradă în PUZ-ul supus acum consultării publice.

Descrierea nu seamănă cu ceea ce promitea primarul Astrid Fodor în vara lui 2019, la câteva luni de la demararea procedurilor de schimb de terenuri între Tursib și municipiul Sibiu, pentru coridorul necesar noii străzi. Atunci era anunțată o stradă cu trei benzi. ”Noi facem și o ieșire peste fostul teren al Tursib, prelungirea străzii Arieșului. O stradă cu trei benzi, dintre care una dedicată autobuzelor. În primăvară cred că ne putem apuca și de această stradă, acum suntem în schimb de terenuri cu Tursib”, promitea primarul Fodor cadrul unei dezbateri publice organizată în toamna anului 2019 (detalii aici). Propunerea cu banda dedicată autobuzelor a fost făcută în contextul în care Calea Dumbrăvii este acum în proces de reconfigurare, astfel încât o bandă de circulație să fie dedicată exclusiv autobuzelor.

Conform PUZ-ului supus consultării publice, investiția în noul drum este oportună deoarece ”desfăşurarea circulaţiei se va face în condiţii de siguranţă, va conduce la decongestionarea traficului, se urmăreşte scăderea gradului de poluare al aerului, solului şi apelor” și, respectiv, ”se urmăreşte creşterea calităţii vieții locuitorilor”.

Sibienii care au sugestii sau propuneri referitoare la acest plan urbanistic sunt invitați să le transmită în scris reprezentanților Primăriei (fie la sediu, fie la adresa pms@sibiu.ro) până cel mai târziu în ziua de 12 ianuarie 2022.

Descarcă de aici Planșa de reglementări urbanistice

Memoriul de prezentare al PUZ-ului

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3239

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Dabija

Acum 1 an

predomina verdele in baza tursib. faceti parc nu betoane
Raspunde

Ce parcuri ... bloace pentru parventii la sibiu!

Acum 1 an

Ce parc, deja e sediu de firma de constructii, firma care a distrus Calea Dumbravii, firma care si-a batut joc de toti locuitorii din zona si nu numai! O firma mana-n mana cu coruptii din administratia sibiana! Ce parcuri vizati voi in sibiu, betoane tata! Atat, relocam valcea, olt, craiova, moldova si republica, relocam pe toata lumea la sibiu fiindca multinationalele corupte nu vor sa se mute 100 km mai la sud! Lacomia si incompetenta angajatilor din corporatiile sibiene, isi arata coltii! Vedeti cum arata orasul, distrus complet, cu oameni slab pregatiti, axati pe productie, cu oameni plafonati si incompetenti! Salarii de nivel de ajutor de somaj in vest, sau de ajutor de integrare ca imigrant in germania! Astea sunt multinationalele aciuate in sibiu! Astia sunt mai rau decat tiganii! Bah, incompetentilor, luati-va cortul si plecati din orasul asta !
Raspunde

Radu

Acum 1 an

OK ! Sustin proiectul ! Executant poate firma " GEGER " , ce mai serioasa si profesionista firma din Sibiu. Succes !

Raspunde

Gerlinde Vidrighin

Acum 1 an

Trebuie construite miliarde de blocuri ca sa vie toti ruptii la Sibiu sa lucre la banda pe 2000 de lei si sa ieie credite pentru 300 de ani!!! Ca ei ne aduc plus valoare!
Raspunde

R

Acum 1 an

Sper ca realizati ca primaria si consiliul pregatesc un tun imobiliar pe acele terenuri de la fosta baza tursib, nu? Doar nu credeti ca o sa faca o scoala sau parcuri. Sau spital. Sau baza sportiva. Nuuuu, o sa fie clasicele blocuri sa faca banuti pretenii.
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Prea lat drumul, eu stiu ca la noi se poate mult mai bine de atat. Sens unic cu o singura banda e destul, dom'le! Trotuar si pista de biciclete? Pai daca lasam de la noi un metru juma pe o parte ar trebui sa ajunga. Desigur asta doar daca facem si parcare pe jumatate din trotuar. Altfel e risipa dom'le! Cui ii trebe trotuar? Si nu, nu am uitat de pista de biciclete. O sa trasam o dunga la juma de metru de trotuarul de care zic si e mai mult decat destul. Ca-n vest dom'le! Auzi la ei, 3 benzi! Pfuuuiii ce risipa! Bine ca nu a zis 4 ca faceam cu hertzul!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus