Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un nou cartier al Sibiului, scos la licitație pentru proiectarea infrastructurii. Parțial, deocamdată

Un nou cartier al Sibiului, scos la licitație pentru proiectarea infrastructurii. Parțial, deocamdată

Primăria Sibiu a lansat procedura de atribuire a contractului de proiectare și asistență tehnică pentru viabilizarea unei părți din cartierul Veteranilor.

Aflat între Drumul Ocnei, varianta ocolitoare a Sibiului și pârâul Rosbach, cartierul nu are, deocamdată, foarte multe facilități. ”Infrastructura este formată din drumuri, în majoritate cu structură de pământ și piatră, iar rețelele edilitare de apă, canalizare, electrice, telecomunicații sunt foarte puțin dezvoltate în zonă”, arată reprezentanții administrației locale în documentația de atribuire a contractului.

Contract care vizează, însă, doar o parte a cartierului. ”În această etapă autoritatea contractantă dorește viabilizarea perimetrului situat între străzile Gen. Gheorghe Mărdărescu – Cpt. Gheorghe Ignat – Gen. Grigore Baștan – Gen. Nicolae Dăscălescu – Dimitrie Cunțan – Nicolae Branga”, se arată în caietul de sarcini aferent atribuirii contractului de elaborare a proiectului tehnic, a detaliilor de execuție, a dosarului de obținere a autorizației de construire, precum și asistență tehnică pe perioada derulării lucrărilor. În acest perimetru se mai află străzile Av. Gheorghe Bănciulescu, Gen. Carol Davila și un tronson din strada Cpt. Valter Mărăcineanu.

Deocamdată, Primăria scoate la licitație proiectarea unei părți a cartierului. Sursa foto: Studiul de fezabilitate

”Se impune viabilizarea zonei prin reabilitarea de drumuri și a căilor de acces, realizarea de trotuare, piste de biciclete, realizarea rețelei de colectare și evacuare a apelor pluviale, realizarea rețelei de iluminat public și de canalizație metropolitană, corelat cu dezvoltarea rețelelor de apă-canal, alimentare cu gaz și energie electrică realizată de operatorii rețelelor de utilități”.

Proiectul trebuie să aibă în vedere modernizarea zonei, se mai arată în caietul de sarcini, prin care este solicitată și proiectarea de locuri de parcare și de zone verzi.

Nouă din 38

În perimetrul scos la licitație sunt enumerate nouă din cele 38 de străzi cu o lungime de 11,38 de km din Cartierul Veteranilor. Conform studiului de fezabilitate care stă la baza atribuirii contractului, străzile vor avea o lățime cuprinsă între 5,5 și șapte metri (străzi de folosință locală și străzi colectoare), trotuarele – între 1,5 și patru metri, iar pistele de biciclete – o lățime de 2,5 metri. ”Benzile dedicate pentru biciclete sunt delimitate fizic față de trotuare și de partea carosabilă pentru autoturisme și vor fi semnalizate și marcate conform normativelor în vigoare”, se arată în studiul de fezabilitate elaborat anul acesta în vederea amenajării infrastructurii urbane în cartier. Studiul de fezabilitate realizat de Tom Management SRL estimează că pentru viabilizarea întregului cartier al Veterenilor va fi nevoie de investiții de peste 107 milioane de lei, din care lucrările de construcție și montaj sunt estimate la 92,6 milioane de lei. Conform graficelor orientative de realizare a investițiilor, acestea ar putea fi finalizate în decurs de doi ani.

Cartierul veteranilor. Sursa foto: Google Earth

Proiectul și toate celelalte documentații solicitate prin contractul scos acum la licitație vor trebui elaborate în termen de patru luni de la semnarea contractului. Bugetul maxim alocat de Primărie este de 130.000 de lei, fără TVA, iar firmele interesate de această lucrare au termen de depunere a ofertelor în ziua de 10 ianuarie 2022. Prețul cel mai mic va conta în proporție de 80% în atribuirea contractului, restul de 20 de procente având în vedere experiența specialiștilor propuși de ofertanți. Funcționarii Primăriei Sibiu estimează că vor finaliza de evaluat ofertele până la finalul lunii februarie 2022.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Kukuruku

Acum 2 ani

"nou"
Raspunde

Popa

Acum 2 ani

Halal cartier! Pe cand utilitati?
Raspunde

Porfir Radauteanu

Acum 2 ani

Perfect! nu erau strada Lunga si Calea Surii destul de aglomerate...
Raspunde

Cristian

Acum 2 ani

Stai liniștit. "Cartierul" ăsta este de aproape 30 de ani când Șibiul nu era aglomerat. De Hornbach încă nu se știa în Sibiu, iar primărița era tânără. Tu probabil nu existai.
Raspunde

Rodica

Acum 2 ani

Cine a dat numele de "Veteranilor"? Dupa denumirea strazilor, mai bine era "cartierul Generalilor"!
Raspunde

Hermannstädter

Acum 2 ani

Chiar nu știi? După revoluție, au primit veteranii de război pământuri pe acolo. Pe vremea aia nu prea aveau valoare.
Raspunde

Soricel 13

Acum 2 ani

Sunt si capitani si maiori!
Raspunde

Sorin N

Acum 2 ani

Daca nu se face legatura cu strazile din spate de la zona Hornbach / Kaufland si care sa fie suficient de late si proiectate de la inceput atunci o sa fie si mai mare aglomeratia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus