Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Judecătoria Ploiești: Moș Crăciun contestă decizia de carantinare! Sania nu este considerată vehicul

Judecătoria Ploiești: Moș Crăciun contestă decizia de carantinare! Sania nu este considerată vehicul

Pentru că a venit din zona roșie, iar sania cu care a venit nu este considerată vehicul, Moș Crăciun a fost băgat în carantină. Decizie pe care acum o contestă la Judecătoria Ploiești.

Magistrații ploieșteni au decis să întâmpine cu zâmbetul pe buze Ajunul Crăciunului de la finalul celui de-al doilea an de pandemie Covid-19. Așa că au înregistrat pe rolul Judecătoriei Ploiești dosarul cu numărul 211224/281/2021, în care Moș Crăciun contestă decizia de carantină. Magistrații au publicat pe pagina de Facebook a instanței inclusiv contestația redactată de Moș Crăciun în atenția președintelui instanței.

Într-un limbaj juridic, Moș Crăciun explică de ce nu este legală carantina care i s-a impus, având în vedere că deplasarea o face în interes profesional. 

”În fapt, în data de 24.12.2021 ora 2.00 A.M. am aterizat cu sania pe aeroportul Otopeni, venind din zona roșie. Menționez că am prezentat rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat în data de 23.12.2021, dar s-a apreciat că sania pe care o conduceam nu este autovehicul.

Vă rog sa constatați că în cauză sunt incidente dispozițiile art. 5 alin. 9 indice 1 din Hotărârea nr. 43/02.07.2021 și art. 1 pct. 3 lit. h) din Hotărârea nr. 111/06.12.2021, încadrându-mă în categoria persoanelor exceptate de la măsura carantinei, în calitate de conducător de autovehicul cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă. 

Atașez, în dovedire, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate ale saniei. Apreciez că aceasta se încadrează în noțiunea de autovehicul, în accepțiunea art. 6 pct. 6 din O.U.G. nr. 195/2002, fiind un vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat pentru transportul mărfurilor atât în aer, cât și pe drum.

Menționez că deplasarea s-a realizat în scop profesional, pentru aprovizionarea în vederea împărțirii de cadouri planificată în noaptea de 24 spre 25 decembrie", scrie în contestația depusă și care a primit termen de judecată în dimineața Ajunului Crăciunului.

Contestația a fost publicată pe pagina de Facebook a instanței din Ploiești

Gluma de Crăciun făcută de magistrații ploieșteni a ”prins”: în mai puțin de două ore, sute de oameni au reacționat la postarea de pe Facebook, cerând ”admiterea contestației”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 956

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 11 luni

nicicum nu i-ar lasa pe copii sa uite de mizeriile astea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus