Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

26 de amenzi în valoare de peste 100.000 de lei, pentru cei care nu au respectat carantina, în a doua zi de Crăciun, în Sibiu

26 de amenzi în valoare de peste 100.000 de lei, pentru cei care nu au respectat carantina, în a doua zi de Crăciun, în Sibiu

26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 104.000 de lei au fost aplicate de polițiștii sibieni, în ultima zi, pentru nerespectarea măsurii carantinei, se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu, remis luni presei.

"Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, mai transmit autoritățile," se arată în comunicatul amintit.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

71 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 1.113 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 17 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 95 de mijloace de transport, din care 2 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 104.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii carantinei.

Jandarmii sibieni continuă misiunile atât independent cât și împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Amendă de 1000 de lei dată de jandarmi, tot pentru nerespectarea carantinei

În data de 26 decembrie, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării interdicțiilor impuse în această perioadă. 

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. 

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 97 de certificate verzi, 56 de persoane și trei operatori economici. 

În urma verificărilor efectuate, a fost aplicată o amendă în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. 

Autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus