Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Șase străzi din Sibiu nu au curent electric de mai bine de zece ore: Familii care au copii mici nu au căldură sau apă caldă

Șase străzi din Sibiu nu au curent electric de mai bine de zece ore: Familii care au copii mici nu au căldură sau apă caldă

Mai mulți locuitori de pe strada Luptei din Sibiu au sunat nemulțumiți la redacția Turnul Sfatului semnalând faptul că nu au curent electric de mai bine de zece ore. Aceștia spun că în case este frig și nu au apă caldă, pe stradă locuind și multe familii cu copii. Pe mai multe străzi din Sibiu au avut loc astăzi, 29 decembrie, întreruperi programate de curent. Deși acestea au fost anunțate pe site-ul furnizorului, intervalul în care locuințele oamenilor sunt fără curent electric este mai mare decât cel anunțat.

Mai mulți sibieni nemulțumiți au sesizat redacția Turnul Sfatului asupra faptului că din dimineața zilei de 29 decembrie, de la ora 9.00, pe strada Luptei și pe mai mute străzi adiacente nu este curent electric. Vasile, unul dintre locatari spune că nu au fost anunțați de întreruperea curentului electric și că abia spre seară, unul dintre vecini a descoperit că întreruperea energiei electrice a fost anunțată pe site-ul furnizorului.

„Nu a fost afișat nicăieri, nu ne-a anunțat nimeni. Abia pe seară când a văzut că nu mai vine curentul un vecin a căutat pe site-ul lor și a văzut anunțul. Dar cine se uită acolo? Ca să nu mai vorbim că pe site scrie că numai până la 17.00 se întrerupe și acum este ora 19.30”, spune supărat bărbatul.

Acesta povestește că problema vine de la o centrală termică veche, aflată între blocurile de pe stradă, asemănătoare cu imobilele despre care Turnul Sfatului a atras atenția în materialul „FOTO-Scheletele din spatele blocurilor: Ruinele rămase în mijlocul cartierelor nou renovate”. Bărbatul spune că toată ziua o echipă de șapte, opt oameni s-a plimbat pe acolo fără a rezolva însă problema.

„Sunt multe ore fără lumină. În case este frig, sunt familii care au copii mici și nu au căldură sau apă caldă și nimeni nu știe nimic. Ba mai mult, o vecină mai în vârstă a fost să-i întrebe pe cei care lucrează când se va remedia problema și ei tot spun ...acum. Acum acesta a fost și acum o oră. Când le-a spus că i se strică mâncarea în frigider, i-au răspuns în batjocoră că este iarnă și nu are cum să se strice”, mai spune bărbatul.

Reporterul Turnul Sfatului a încercat să ia legătura, fără succes, cu Florin Benga, directorul Electrica Sibiu. Acesta nu a putut fi contactat la telefon și nu a răspuns mesajelor până la ora publicării materialului.

Pe site-ul Electrica, au fost anunțate întreruperi programate pentru astăzi, 29 decembrie, pe străzile Alee Roșiorilor, parțial, pe Aleea Geniștilor, parțial, pe Artileriștilor, parțial, Luptei, parțial, Porumbacului, parțial și pe strada Rahovei, de asemenea, parțial. Întreruperile ar fi trebuit să fie de la ora 9.00 și până la ora 17.00. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus