Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sibienii nu mai respectă carantina. 26 de amenzi date de polițiști în 24 de ore pentru această abatere

Sibienii nu mai respectă carantina. 26 de amenzi date de polițiști  în 24 de ore pentru această abatere

În ultimele 24 de ore, polițiștii sibieni au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea regulilor impuse referitoare cu precădere la interdicțiile de circulație, portul măștii de protecție sanitară, programul de funcționare a operatorilor economici, precum și utilizarea certificatelor de vaccinare.

66 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în aceste acțiuni, fiind verificate 1.355 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 33 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 85 de mijloace de transport, din care 2 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.500 de lei, din care 26 de sancțiuni în valoare de 23.500 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, respectiv 2 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Locale Mediaș, care au acționat împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, au aplicat 3 sancțiuni în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, în municipiul Mediaș.

Jandarmii sibieni continuă misiunile atât independent cât și împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În data de 28 decembrie, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării interdicțiilor impuse în această perioadă.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 92 de certificate verzi, 100 de persoane și doi operatori economici.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate șase amenzi în valoare de 6000 lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.

Autoritățile recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus