Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Un violonist care a câștigat Concursul Internațional George Enescu va fi solistul primului concert al Filarmonicii de Stat Sibiu, din 2022

Un violonist care a câștigat Concursul Internațional George Enescu va fi solistul primului concert al Filarmonicii de Stat Sibiu, din 2022

Valentin Șerban este câștigătorul marelui premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu. El va fi solistul primului concert din 2022 de la Filarmonica de Stat din Sibiu.

Artistul în vârstă de 31 de ani a interpretat în finală Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, la Ateneul Român, prestație cu care a ridicat publicul în picioare. Pe Valentin Șerban îl veți putea cunoaște joi, 13 ianuarie 2022, ora 19.00, la Sala Thalia. Concertul simfonic va fi dirijat de Nil Venditti. 

Violonistul a obținut diploma de licență la Universitatea Transilvania din Brașov și a urmat cursuri de master la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Graz, sub îndrumarea Silviei Marcovici. A concertat în România, Franța, Germania, Austria și Italia. Este membru al Orchestrei Les Dissonances din Paris din 2018 și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret.

A început să studieze vioara la vârsta de 7 ani, în orașul său natal, Brașov. La începutul educației sale muzicale, Valentin Șerban a luat lecții și a participat la masterclassuri cu violoniști precum Valeriu Rogacev, Daniel Podlovschi, Maestro Ştefan Gheorghiu, Adam Han-Gorski, Maestro Ilarion Ionescu-Galaţi, Silvia Marcovici, Leonidas Kavakos, Ivry Gitlis, David Grimal, Mihaela Martin, Adam Han-Gorski, Arlette Bonamy, Alexandru Tomescu. 

Este câștigătorul unor concursuri naționale și internaționale de vioară, cum ar fi: Concursul Internațional "Andrea Postacchini" (Italia), Concursul Național "Mihai Jora" (România), Concursul Internațional "Ștefan Ruha" (România), Concursul Internațional "În Memoria lui Enescu" (România).

A cântat în săli faimoase de concerte cum ar fi Grande Salle Pierre Boulez – Philharmonie de Paris, Konzerthaus Berlin, Queen Elisabeth Hall în Antwerp, Ateneul Român, Opéra de Dijon, Le Volcan în Le Havre etc. și a fost pe aceeași scenă cu muzicieni renumiți, precum Alina Pogotskina, Alissa Margulis, Alexander Buzlov, Konstantin Heidrich, Claudio Bohorquez, Viviane Hagner, Diana Ketler, Răzvan Popovici, Aimo Pagin, Vladimir Mendelssohn, Philippe Graffin, Marius Ungureanu.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marioara

Acum 4 luni

Felicitari, tinere!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus