Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Papa Francisc a cerut stoparea violenței asupra femeilor în mesajul de Anul nou: „A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu”

Papa Francisc a cerut stoparea violenței asupra femeilor în mesajul de Anul nou: „A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu”

Papa Francisc a cerut, sâmbătă, 1 ianuarie, prin mesajul său de Anul Nou, stoparea violenţelor comise asupra femeilor, considerând că astfel de fapte „îl insultă pe Dumnezeu", scriu cei de la Agerpres.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, a oficiat liturghia de Anul Nou în Bazilica Sfântul Petru în ziua în care Biserica Catolică marchează atât solemnitatea Fecioarei Maria Născătoare de Dumnezeu, cât şi Ziua Mondială a Păcii, o sărbătoare pe care Vaticanul a instituit-o în anul 1967.

Suveranul pontif şi-a construit predica de Anul Nou în jurul temelor asociate femeilor şi maternităţii - spunând că femeile sunt cele care „ţin împreună firele vieţii" şi a făcut din această cuvântare unul dintre cele mai puternice apeluri ale sale prin care a cerut stoparea violenţelor comise asupra lor.

„Întrucât mamele sunt cele care dăruiesc viaţă şi femeile păstrează lumea funcţională, ar trebui să depunem cu toţii eforturi mai mari pentru a promova mamele şi pentru a le proteja pe femei", a declarat papa Francisc.

„Cât de multă violenţă este îndreptată împotriva femeilor! Ajunge! A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu, care de la o femeie a preluat umanitatea noastră - nu de la un arhanghel, nu în mod direct, ci de la o femeie", a adăugat suveranul pontif, referindu-se la Fecioara Maria.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19 în urmă cu aproape doi ani, papa Francisc a vorbit de mai multe ori în public împotriva violenţei domestice, un flagel care s-a intensificat în mai multe ţări după ce perioadele de lockdown au făcut ca unele dintre femei să rămână captive alături de agresorii lor.

Participarea credincioşilor la liturghia de Anul Nou a fost mai redusă în comparaţie cu anii trecuţi din cauza pandemiei de COVID-19. Italia, ţara în centrul căreia se află Vaticanul, a raportat vineri un număr record de 144.243 de infectări confirmate în 24 de ore şi a impus recent noi restricţii, precum obligativitatea de a purta măşti sanitare în aer liber.

 

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus