Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Tâlhărie la o casă de schimb valutar din cartierul Ștrand. Agresorul avea asupra lui un pistol

Tâlhărie la o casă de schimb valutar din cartierul Ștrand. Agresorul avea asupra lui un pistol

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Ațel a fost prins de jandarmii și polițiștii sibieni după ce a reușit să fure peste 2.000 de euro dintr-o casă de schimb valutar de pe strada Bihorului.

Evenimentul a avut loc în ultima zi a anului 2021, în jurul orei 11:15.

”Profitând de un moment de neatenție al operatoarei unei case de schimb valutar din municipiul Sibiu, ar fi pătruns în incinta casei de schimb și ar fi sustras dintr-un sertar suma de 2.150 de euro. În condițiile în care accesul în casa de schimb valutar în cauză se realizează prin incinta unei alte societăți, persoanele prezente în societate, alertate de operatoare, au intervenit și l-au imobilizat pe bărbat până la sosirea unui echipaj din cadrul I.J.J. Sibiu.

În urma controlului efectuat asupra bărbatului, forțele de ordine au identificat un pistol, tip revolver de zgomot, neîncărcat cu muniție”, au explicat polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Jandarmii spun că au intervenit în urma unui apel la 112.

”Ajunși imediat la fața locului, jandarmii au găsit bărbatul imobilizat de cetățenii care se aflau în zonă.  În urma verificărilor efectuate de jandarmii sibieni, s-a constatat că este vorba de un bărbat în vârstă de 32 de ani din județul Sibiu, care avea asupra sa o armă, depistată în momentul imobilizării”, spun oficialii Inspectoratului de Jandarmi Sibiu.

Pistolul pe care bărbatul îl avea asupra lui este unul cu gaz comprimat, de genul celor folosite la competițiile sportive de tir. Deținerea lui necesită autorizație întrucât poate fi periculos.

Cercetările au fost preluate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, care au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, respectiv nerespectarea regimului armelor și munițiilor, față de persoana în cauză fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Suma de 2.150 de euro a fost recuperată integral.

La data de 1 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

”De asemenea, față de reprezentanții casei de schimb valutar s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru neîndeplinirea condițiilor de siguranță”, au mai explicat reprezentanții Poliției Sibiu.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4281

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 2 ani

Ca-n Vestul salbatic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus