Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
6°C

Bogdan Trif, PSD Sibiu: „Am promis, am făcut!”

Bogdan Trif, PSD Sibiu: „Am promis, am făcut!”

PSD a intrat la guvernare pentru a stopa declinul social resimțit de români după doi ani de guvernare de dreapta. După o lună de guvernare, veniturile au crescut pentru 10 milioane de români.

Principalele măsuri:

Creșterea alocațiilor pentru copii, începând cu luna ianuarie. Vor beneficia 3,6 milioane de copii. Alocația va fi:

- 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și de până la 18 ani, în cazul copilului cu handicap; 

- 243 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani;

Creșterea pensiei minime cu 25%, de la 800 la 1000 de lei. Vor beneficia 1,3 milioane de pensionari.

Creșterea punctului de pensie cu 10%, de la 1.442 de lei, la 1.586 de lei. Vor beneficia 3,7 milioane de persoane. Această majorare nu se plică pensiilor speciale.

Din 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut, potrivit datelor INS.

Sprijin pentru pensionarii cu pensii mici, pentru a face față creșterii prețurilor la utilități. Număr beneficiari - 2,5 milioane. Concret, toți pensionarii care, după majorarea punctului de pensie cu 10%, vor avea o pensie sub 1.600 de lei, vor primi un ajutor suplimentar care le va asigura, în ianuarie 2022, un venit de 2.200 de lei.

Acordarea unei indemnizații suplimentare, a 13-a, în ianuarie, pentru persoanele cu dizabilități, indiferent de veniturile acestora, astfel:

- 350 de lei pentru persoana cu handicap grav;

- 265 de lei pentru persoana cu handicap accentuat;

- 60 de lei pentru persoana cu handicap mediu.

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1702

Comentarii

3 comentarii

Borat Sagdiyev

Acum 2 ani

Vă rugăm să ne detaliați și sursele bugetarer care susțin aceste creșteri pe care le-ați făcut. Nu de alta dar am o vagă impresie că sunt susținute doar de tiparnița BNR care a mai făcut vruuum vruuum și în alte perioade de tristă amintire ale guvernărilor PSD și care ne impinge spre o inflație necontrolabilă. Situație care în realitate ne sărăcește pe toți chiar dacă redevenim milionari ca pe vremuri. Cei drept, asta e valabil pentru noi ăștia care muncim pe lei și plătim taxe România, Dvs. probabil aveți interese financiare și în exterior (de ex: Brazilia, Madagascar, Panama, Cipru, etc.) care vă adăpostesc de „vijelie”.
Raspunde

Banderas

Acum 2 ani

Asa si ce a-ti mai facut ? De exemplu bursele de merit criteriul de acordare a fost modificat. Asta inseamna ca sute de copii au fost executati la bani ! Copii aceia invata sistatul ce s-a gandit ? sa le taie din bursa ! De ce nu taiati pensile speciale sau cumulul pensie speciala si salar la bugetar ? Ce a-ti mai facut ? Asistati nepasatori la cresterile neincetate la preturile energie, gaz , carburant si momiti cu o crestere nesemnificativa a pensilor celor mai mici ! Gandeste si la asta domnule Trif ! Si nu te mai umfla ca a-ti facut ! va spun ca nu a-ti facut decat sa luati salarii mari nemeritate de parlamentari
Raspunde

Militaru Gheorghe

Acum 2 ani

Voi si ALTEX-ul care este o companie mai serioasa decat PSD-ul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus