Sâmbătă,
18.05.2024
Ploi Scurte
Acum
10°C

Peste 33.000 de lei, cea mai mare pensie plătită luna aceasta în Sibiu

Peste 33.000 de lei, cea mai mare pensie plătită luna aceasta în Sibiu

Cea mai mare pensie plătită luna aceasta în județul Sibiu depășește 33.000 de lei și aparține unui  fost angajat din zona petrolului și gazelor, anunță Casa de Pensii Sibiu. În acest timp, majoritatea pensionarilor sibieni au o pensie de doar 1.800 de lei.

Conform celor mai recente date făcute publice de Casa de Pensii Sibiu, pensia medie, în județul Sibiu, în luna ianuarie 2022 este de 1.801 lei.

La solicitarea ziarului Turnul Sfatului, reprezentanții Casei de Pensii au întocmit și un clasament al celor mai mari pensii din județ, precum și domeniul de activitate al beneficiarilor. În afara primului loc, pe care l-am amintit deja, topul este dominat de foști judecători și procurori.

Cuantumul celor mai mari cinci pensii, în plata în luna ianuarie 2022, în judeţul Sibiu sunt:

-           de 33.258 cuantum brut și este cuvenită și achitată, în temeiul Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, iar persoana căreia i se cuvine a activat în domeniile: forare de petrol și gaze și HORECA.

-           de 31.852 cuantum brut şi este cuvenită şi achitată, în temeiul Legii 303/2004 privind statutul procurorilor și judecătorilor;

-           de 28.789 cuantum brut şi este cuvenită şi achitată, în temeiul Legii 303/2004 privind statutul procurorilor și judecătorilor;

-           de 28.600 cuantum brut şi este cuvenită şi achitată, în temeiul Legii 303/2004 privind statutul procurorilor și judecătorilor;

-           de 28.007 cuantum brut şi este cuvenită şi achitată, în temeiul Legii 303/2004 privind statutul procurorilor și judecătorilor;

Important de precizat faptul că în luna ianuarie 2022 numărul total de pensionari din judeţul Sibiu este de 99.380, dintre aceștia un număr de 17.134 persoane beneficiază de prevederile OUG 6/2009 privind instituirea pensiei minime garantate, aprobată prin Legea 196/2009, cu modificările ulterioare și ale OUG 2/2017. Aceasta din urmă tocmai a crescut de la 1 ianuarie de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Nu în ultimul rând, în luna ianuarie 2021 numărul total de pensionari din județul Sibiu era de 99,688, puțin mai mare față de cel înregistrat în ianuarie 2020, când numărul lor era de 99.272.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7283

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Marius

Acum 2 ani

Cine-i norocosul? In ce domeniu a activat?
Raspunde

Minime

Acum 2 ani

Judecător sau general, ma gândesc.
Raspunde

CITITORUL

Acum 2 ani

VI SE SPUNE CLAR IN INCEPUTUL ARTICOLULUI --- aparține unui fost angajat din zona petrolului și gazelor,
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

Adica vreun mediesan care a lucrat la Gaz Metan. Ce merite are? Ca a prins un locsor cu salariu beton si munca ioc!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Raspopitul

Acum 2 ani

Invidia este un păcat care constă în părerea de rău provocată de calitățile, bunurile sau reușitele altuia, fiind unul din cele șapte păcate capitale. Ea îl spurcă pe om, fiind nu numai „putrezirea oaselor”, ci și cea care întunecă tot trupul, îngreunând mântuirea omului.
Raspunde

Stanciu

Acum 2 ani

Ai prost si docil mai esti. Cu logica asta niciodata nu mai scapam de corupti si impartim tara in 2 categorii: bugetari platiti ca regii si oameni fara valoare din clasa muncitoare privat. O spune un crestin (si nu din ala cultural ca la progresisti). Vai de capul nostru. Singura diferentiere intre veniturile noastre trebuie sa fie decisa de competentele noastre si sunt sigur ca nu a lucrat tipul asta de 33 de ori mai eficient ca altii. (sau erai ironic si nu mai inteleg eu lumea?)
Raspunde

Raspopitul

Acum 2 ani

Turma are glas, dar nu o asculta nimeni!
Raspunde

Pilaf din Pont

Acum 2 ani

Cine împarte dreptatea Imparte și banii , asta se întâmplă când cei care veghează la respectarea legii o și fac
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Cand te gandesti ca majoritatea familiilor din Sibiu nu ajung la asemenea venituri nici daca ar lucra 24 de ore din 24, iar de sistemul (juridic) unde au lucrat nu auzim lucruri bune nici in prezent, se pare ca lucrurile sunt facute sa mearga bine doar pentru unii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus