Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Noi reguli pentru intrarea în Grecia. Călătorii au nevoie de un test negativ

Noi reguli pentru intrarea în Grecia. Călătorii au nevoie de un test negativ

Persoanele care călătoresc în Grecia vor avea nevoie, începând de luni, 10 ianuarie, de un test negativ de reacţie de polimerizare în lanţ (Polymerase Chain Reaction, PCR) sau de un test rapid negativ înainte de intrare, din cauza înrăutăţirii situaţiei legate de coronavirus, informează Agerpres.

Această cerinţă se aplică tuturor călătorilor cu vârsta de 5 ani şi peste care sosesc în Grecia începând de luni de la ora 06:00 (04:00 GMT), indiferent dacă au fost sau nu vaccinaţi.

Testul PCR negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar testul rapid nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore în momentul sosirii.

Această reglementare se va aplica iniţial până la 24 ianuarie, a anunţat duminică Autoritatea Aviaţiei Civile şi a Frontierelor Terestre.

De asemenea, călătorii care se îndreaptă spre Grecia trebuie să continue să se înregistreze pe un site guvernamental  înainte de a începe călătoria.

În Grecia, numărul de infecţii cu coronavirus a crescut rapid în ultimele zile. Aproximativ 35.000 de cazuri noi sunt înregistrate în fiecare zi în această ţară cu aproape 11 milioane de locuitori. 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 855

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus