Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Cum să alegi mănușile de unică folosință în funcție de locație și locul de muncă?

Cum să alegi mănușile de unică folosință în funcție de locație și locul de muncă?

În contextul pandemiei de coronavirus, patronii se gândesc la bunăstarea angajaților și a clienților și de aceea și-au îndreptat atenția spre menținerea igienei și a unui mediu curat. Ca urmare a complicațiilor cauzate de pandemia globală, multe lucruri s-au schimbat. Mănușile de unică folosință au devenit foarte populare, sunt folosite din ce în ce mai mult în diferite industrii, locații și locuri de muncă.

Ce mănuși sunt ideale pentru orice locație care necesită igienă?

Mănușile de unică folosință din latex sunt indispensabile în industria medicală și farmaceutică. În acest domeniu medical, unele proceduri nici nu s-ar putea realiza fără mănuși latex. Folosirea acestor mănuși este obligatorie în industria medicală, la laboratoare și instituții medicale, dar și în alte domenii.

Ele sunt folosite frecvent și în industria auto, saloane de tatuaje, saloane de înfrumusețare, dar și în menaj. Acestea sunt destul de flexibile, extensibile și au o rezistență bună la perforare.

Mănușile medicale din latex sunt realizate din cauciuc natural (care este extem de flexibil și durabil), dar diferă prin calitate și nivel de protecție. Prin urmare, trebuie ținut cont de detalii, materialul poate avea anumite proprietăți ce pot afecta confortul lucrului când se poartă aceste mănuși. În locuri de muncă în care condițiile sunt dificile, este important ca aceste mănuși să fie de calitate înaltă și să asigure un confort cât mai bun mâinilor, să nu restricționeze mișcarea.

Latexul natural negru oferă un confort extrem mâinilor chiar și fără talc, asigură protecție bună împotriva sângelui, împotriva substanțelor nedorite și periculoase, este rezistent la perforare și la substanțe chimice.

În supermarketuri și în industria alimentară se folosesc mănuși de unică folosință, mănuși din latex, mănuși nitril și alte mănuși care asigură protecție asupra mâinilor. În supermarket-uri (precum Carrefour România sau Mega Image) igiena clienților poate fi asigurată cu ajutorul unui dispenser mănuși cu senzor infraroșu. Aceste mănuși atașate sunt umflate cu aer prin senzorul dispenserului și astfel fiecare mănușă este introdusă mai ușor pe mână, iar întregul proces este simplu și fără atingere. Cu un astfel de dispenser mănuși se realizează gestionarea minuțioasă a clienților și pentru alte locații, ca de exemplu: restaurante, hoteluri, clădiri birouri și altele.

Mănușile de unică folosință sunt folosite de clienți în supermarketuri, la raioanele de legume, fructe și produse de panificație. De asemenea, ele sunt folosite în benzinării și diverse magazine alimentare sau aprozare. Angajații și clienții folosesc în mod frecvent aceste mănuși și le schimbă atunci când se murdăresc sau se rup.

Pentru industria alimentară și de prelucrare a alimentelor sunt recomandate mănușile din vinil (fabricate din materiale sintetice), care sunt mai confortabile decât mănușile din nitril și din latex, pentru că sunt mai lejere pe mâini. Mănușile din vinil sunt durabile, protejează împotriva substanțelor chimice, dar sunt mai puțin flexibile. Acestea sunt folosite și în cabinelete medicale, unde se desfășoară activități de diagnosticare, examinare și tratamente terapeutice.

În industria auto, industria de produse chimice, industria de instalații sanitare și vopsitorie se folosesc în special mănuși din nitril, care au o rezistență mai mare decât mănușile din vinil și latex. Acestea sunt din ce în ce mai populare în ziua de azi și sunt fabricate din cauciuc sintetic. Mănușile din nitril au rezistență chimică, rezistență la întindere, la perforare și la abraziune mai mare decât mănușile din latex. În ceea ce privește rezistența la grăsimi, uleiuri vegetale și minerale, benzină și motorină, mănușile din nitril sunt mai bune față de mănușile din latex.

În locurile de muncă industriale se folosesc mănuși de protecție împotriva produselor chimice care au un nivel de calitate acceptabil (AQL). Acestea sunt testate AQL (indicator al calității de micro găuri din materialul mănușii) și trebuie să reziste la substanțe chimice dure și la expunerea la agenți patogeni, în anumite aplicații medicale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus