Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Centrele de evaluare, cel mai probabil, vor fi funcționale de la începutul săptămânii viitoare

Centrele de evaluare, cel mai probabil, vor fi funcționale de la începutul săptămânii viitoare

Cele șase centre de evaluare din județul Sibiu sunt avizate de DSP, dar își vor începe activitatea, cel mai probabil, de săptămâna viitoare. Joi, 13 ianuarie, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 41, H.G. nr. 80/13.01.2022 privind completarea anexei nr. 2 la H.G. nr. 696/2021 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului - cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, tehnologiilor și dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate în aplicarea H.G. menționată se vor emite norme de aplicare în cadrul cărora vor fi definite tipurile de servicii și tarifele pe care le vor deconta casele de asigurări de sănătate. Aceste norme au fost elaborate de către MS-CNAS și se află pe circuitul de avizare, urmând a fi publicate în M.O.

După publicarea acestora, casele de asigurări de sănătate vor încheia contracte cu spitalele care au organizate centre de evaluare. De asemenea, cât de curând, va fi publicată și metodologia de funcționare fără de care centrele nu pot primi pacienți.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus