Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

După succesul înregistrat la Liceul Independența, cel mai mare angajator din Sibiu extinde școala duală și la Colegiul Energetic

După succesul înregistrat la Liceul Independența, cel mai mare angajator din Sibiu extinde școala duală și la Colegiul Energetic

La aproape patru ani de la reintroducerea școlii duale în Sibiu, compania Continental – cel mai mare angajator din Sibiu, cu peste 4.000 de angajați – introduce în toamna acestui an o nouă clasă de 30 de locuri, specializarea „Electronist Aparate și Echipamente”, la Colegiul Tehnic Energetic.

Astfel, începând cu luna septembrie 2022, elevii viitoarei clase a IX-a Continental, în sistem dual, specializarea „Electronist Aparate și Echipamente”, vor primi burse și susținere pe tot parcursul școlii, iar la final vor avea un loc de muncă asigurat.

„Învățământul profesional dual se bucură de un real succes la Sibiu, cu peste 200 de elevi în Clasele Continental, în cei aproape patru ani de la implementarea proiectului pilot în cadrul Liceului Tehnologic „Independența”. Odată cu acest succes, tot mai multe instituții școlare s-au arătat interesate de această formă de învățământ profesional în sistem dual. Astfel că, extinderea proiectului de școală duală și la Colegiul Tehnic Energetic a venit firesc, în urma unei fructuoase colaborări avute de-a lungul anilor cu această instituție. Parteneriatul are în spate un lung istoric, activități comune și o foarte bună relație profesională între reprezentanții Continental Sibiu și cadrele didactice. Ne propunem ca din 2022 să inaugurăm prima Clasă Continental în sistem de învățământ profesional dual la Colegiul Tehnic Energetic, cu 30 de locuri pentru profilul „Electronist Aparate și Echipamente”. Avem încrederea că, odată cu înființarea primei clase în sistem dual, Continental va diversifica și consolida colaborarea cu acest liceu. În paralel, vom continua parteneriatul cu Liceul Tehnologic „Independența”, unde intenționăm să mai înființăm două clase a câte 30 de de elevi fiecare, cu specializările „Electronist Aparate și Echipamente”, respectiv „Electromecanic Utilaje și Instalații Industriale”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții companiei Continental.

Succesul înregistrat de școala duală la Liceul Tehnologic „Independența” se poate vedea și prin îmbunătățirea considerabilă a bazei materiale. În ultimii ani, atât Primăria Sibiu, cât și companiile din municipiu, au investit sume impresionante în modernizări și dotări, astfel încât elevii să beneficieze de cele mai bune condiții. Continental asigură că și la Colegiul Tehnic Energetic vor exista toate îmbunătățirile necesare.

”Încercăm în permanență să creăm un mediu propice elevilor, cât mai apropiat profilului ales, astfel încât dotarea laboratoarelor si a sălilor de clasă reprezintă o prioritate pentru Continental Sibiu. Încă de la început, în cadrul Liceului Tehnologic „Independența”, ne-am asigurat că elevii beneficiază de echipamente necesare studiului disciplinelor pe care le impun specializările claselor Continental. Compania va susține mereu liceele partenere și va răspunde pozitiv solicitărilor primite, iar asta se va aplica și în cazul Colegiul Tehnic Energetic. Viitorii elevi ai Claselor Continental vor studia în săli de clasă dotate cu toate echipamentele necesare pentru a pune bazele electronicii și electromecanicii, cât mai apropiate mediului în care vor activa după absolvire”, mai explică reprezentanții companiei Continental.

Elevii care vor învăța aici vor primi o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, transport sau cazare gratuită, masa asigurată pe toată perioada practicii și burse de merit pentru elevii cu rezultate bune, precum și precontract de angajare la Continental Sibiu.

„Privim cu încredere realizarea parteneriatului cu compania Continental Sibiu pentru școlarizarea unei clase de învățământ profesional dual, specializarea „Electronist Aparate și Echipamente”. Avem speranța că această colaborare va fi în interesul dezvoltării profesionale a elevilor și asigurarea unui loc de muncă terminarea studiilor”, spune Sorin Voloșciuc, director al Colegiului Tehnic Energetic Sibiu.

Reamintim că la trei ani după înființarea primei clase de învățământ profesional dual la Liceul Tehnologic „Independența”, prima generație de absolvenți, mai exact 29 de elevi, s-au angajat la Continental Sibiu pe poziții de operatori și tehnicieni, în luna august 2021, fiind prima generație de absolvenți care și-a început cariera în cadrul sediului din Sibiu. În prezent, peste 100 elevi învață la „Independența” în Clasele Continental în sistem dual. În anul școlar 2022-2023, clasele Continental vor găzdui încă 90 de elevi în trei clase a IX-a: două la Liceul Tehnologic „Independența” și una la Colegiul Tehnic Energetic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5675

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Popa

Acum 2 ani

Foarte bine! Sa invete o meserie, nu sa mearga la liceu si sa nu invete nimic! La munca!
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Foarte bine! Sa invete o meserie si sa munceasca, nu sa astepte burse de la 8,50!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus