Vineri,
21.01.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

Mihai Remus, traficantul sibian de certificate fiscale, arestat pentru 30 de zile

Mihai Remus, traficantul sibian de certificate fiscale, arestat pentru 30 de zile

Mihai Remus, administratorul unui centru de colectare a fierului vechi acuzat de procurori că trafica certificate fiscale emise în fals, a fost pus sub măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Tribunalul Sibiu a admis cererea formulată în cursul zilei de ieri de către procurorii sibieni pentru arestarea preventivă a lui Mihai Remus, urmărit penal pentru mai multe fapte de trafic de influență și șantaj. Dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13 ianuarie 2022 până la data de 11 februarie 2022, inclusiv”, se arată în hotărârea dată publicității de Tribunal.

După cum anunțau ieri procurorii sibieni, Mihai Remus a devenit urmărit penal în urma unui denunț făcut la Poliție în toamna anului trecut. Denunț în care se arăta că Mihai Remus promitea, în schimbul unor sume de bani, obținerea unor certificate fiscale care să ateste, în mod nereal, lipsa datoriilor la bugetele locale ale Sibiului și Șelimbărului. 7.000 de lei a încasat, de exemplu, Mihai Remus pentru a obține un astfel de document. Ulterior, la dosar au fost adăugate și infracțiunile de șantaj: procurorii au descoperit că Mihai Remus și-a forțat concurența pe piața colectării fierului să renunțe la reclame, iar pe un creditor de-al său l-a șantajat să renunțe la procesul de recuperare a datoriilor, pe care l-a obligat să le înjumătățească.

Citește mai multe aici: Traficant de certificate fiscale ”albite” la Sibiu și Șelimbăr și recuperator, propus pentru arest

Foto: Tribunalul Sibiu / arhiva TS

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus