Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Poliția Capitalei: Poliţistul care a accidentat mortal o fată, în București, avea permis de Marea Britanie, valabil şi în România

Poliția Capitalei: Poliţistul care a accidentat mortal o fată, în București,  avea permis de Marea Britanie, valabil şi în România

Poliţistul care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani obţinuse permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE", se explică în comunicatul transmis vineri AGERPRES.

Accidentul s-a petrecut în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan accidentând două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cea de a doua a murit la locul accidentului.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, poliţistul, care era încadrat din 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. El se afla singur în maşină.

Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul. 

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trotineta

Acum 4 zile

Marea Britanie nu mai e în UE, deci evident, nici acordurile de reciprocitate nu mai sunt valabile. Polițistul conducea fără a deține un permis valabil.
Raspunde

Gheo

Acum 3 zile

Dar toti care au carnetul din epoca de aur nu mai au carnet valabil ?
Raspunde

Andrei

Acum 3 zile

Serios? Și dacă un cetățean din GB are treabă în România/U.E. în interes de serviciu ce face?
Raspunde

Aci Duțu

Acum 3 zile

te-ai uitat tu pe europa.eu la secțiunea despre regimul permiselor, și scrie cum zici tu? sau ești ipocrit?
Raspunde

Rammstein

Acum 3 zile

Hai să fim serioși, nu problema permisului e aici..ci faptul ca miliția lui Bode a ajuns mai rău decât lumea interlopă!!..de ce au încercat interlopii să-l îmbrace în civil pe criminal?..interlopii fiind milițieni!!..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus