Duminică,
12.05.2024
Innorat
Acum
11°C

VIDEO Polițist local din Sibiu bate un om al străzii pentru că nu purta mască. În centrul orașului

VIDEO Polițist local din Sibiu bate un om al străzii pentru că nu purta mască. În centrul orașului

Un polițist local din Sibiu a lovit violent un om al străzii în centrul Sibiului. Martorii spun că polițistul local îi reproșa celui pe care l-a trântit la pământ faptul că nu purta mască de protecție.

Evenimentul a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, după prânz. Și a fost surprins, parțial, de camera de bord a unui cititor Turnul Sfatului. După cum se vede și în imagini, un polițist local traversează strada, cerând mașinilor care se apropie să reducă viteza. Se îndreaptă către un om al străzii căruia îi reproșează ceva, după care îl trântește la pământ lovind-ul puternic în zona gâtului. Agresiunea are loc în noua stație pentru microbuzele electrice Tursib amenajată lângă parcarea Cazarma 90 din centrul istoric al Sibiului.

Ceea ce nu se vede în imagini este reacția celor din jur și, mai apoi, a polițistului. ”Polițistul i-a mai tras un pumn bărbatului aflat jos. Am oprit mașina și am coborât, să îl întreb ce literă a legii aplică în acel moment. Bărbatul pe care polițistul local l-a lovit era un om al străzii, cred că era și băut, deoarece după ce s-a ridicat iarăși s-a dus înspre polițist. Eu i-am dat câteva măști de protecție, pentru că de la acestea a pornit scandalul și i-am spus să îl lase pe polițist în pace. Când au coborât din mașini și niște taximetriști, polițistul local a dispărut rapid din zonă, traversând strada către parcul Astra”, descrie cititorul Turnul Sfatului, martor la derularea agresiunii. El s-a arătat revoltat de violența de care a dat dovadă polițistulul local și pe care a descris-o ca fiind fără temei.

În cursul zilei de luni, reprezentanții Primăriei Sibiu au emis un răspuns pe subiectul acestor imagini. Detalii aici: Primăria: cerșetorul bătut de un polițist local e cunoscut violent. ”Nedorit și regretabil incident”

Nu este pentru prima dată când polițiști locali din Sibiu sunt acuzați de violență nejustificată. În urmă cu un an, un bărbat de 36 de ani reclama faptul că a fost bătut crunt de doi polițiști locali. Scandalul s-a stins în contextul în care polițiștii locali nu au oferit acces la imaginile video care ar fi putut proba acuzațiile (detalii aici).  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 13406

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

Gigi contra

Acum 2 ani

Cu cine se pune politistul! Daca era unul tatuat si cu ceafa lata, s-ar fi facut ca nu-l vede! Pe amaratul asta il pocneste de-l doboara la pamant!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florentina Tarnar

Acum 2 ani

Adevarul e ca chiar merita bataie daca dupa doi anii nu sa anteles ca masca e obligatorie an orice spatiu ca sa numai avem pandemia asta nenorocita antre noi... Oamenii bunii, vaccinativa si facetiva datoria de cetatenii ai planetei!
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Nu te-ai gandit ca poate n-are bani nici sa-si ia un covrig? Crezi ca de la farmacie ii da o masca gratis?!
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

tu ai inteles ca omul ala e din cei fara casa, fara nimic pe lumea asta???!!! chiar crezi ca ala o sa dea 1 leu pe o masca???!!! sunt pentru vaccinare si pentru masca...totusi inainte de-a comenta incearca sa intelegi contextul!!! in plus pentru nici un motiv politia locala nu poate sa te bata!!! asta inseamna ca daca esti fara masca pe strada vine si-ti trage un pumn in gura!!! PROCURATURA ar trebui sa intre rapid in actiune!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florentina Tarnar

Acum 2 ani

Anvata sa scri anainte sa ami raspunzi! Daca nu ai masca si anprasti virusul an lume esti iresponsabil si trebuie sa suporti conseciintele indiferent ca ai casa sau esti pe drumuri. Virusul nu earta pe nimeni fie iel bogat sau sarac..!
Raspunde

Gica contra

Acum 2 ani

Asta e culmea gramaticii. O analfabeta care scrie in asemenea hal sa ii spuna cuiva "anvata sa scri anainte sa ami raspunzi". Doamna, intr-o propozitie de 7 cuvinte aveti 4 greseli. La inceputul si sfarsitul cuvantului se foloseste î din i, doar la mijloc se foloseste â din a. Iar "scri" in cazul asta se scrie cu 2 "i", adica "învață să scrii". Nu mai continui cu restul ca pierd timpul degeaba. In rest cu o parte din ideile tale, pot fi de acord.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florentina Tarnar

Acum 2 ani

Anca nu stiu cu cine a-ti facut scoala, ieu am terminat un liceu de prestigiu an Polovragi daca stiti unde ieste asa ca nu ma ancurc an gramatica limbi romane. An rest sa fim sanatosi si sa respectam regulile!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Firesc ar fi ca luni,la ora 14,sa aflam ca este vorba de un fost politist local.Da' ce-i firesc in Sighii ?
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

votez cu candidatul care desfiinteaza politia locala
Raspunde

Subscriu

Acum 2 ani

.
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Ma intreb daca gardianul ala public mai face parte din politia locala ? Sau daca are dosar penal pentru lovire? Ce intrebari pun si eu! Probabil va primi o prima.
Raspunde

Asteptam comunicatul primariei si Politiei locale !

Acum 2 ani

daca porc*l ala de militian nu este deja destituit si cercetat penal pentru lovire si daca astfel de comportamente nu sunt de indata condamnate de seful politiei locale si de primarie, inseamna ca ei sunt de acord cu modul de actionare al specimenului din filmare, reprezentantul aplicarii legii. De nu l-au imbrancit si nu l-au luat la pumni si pe ficusul de la cotroceni cand a venit fara masca la biserica acum vreo doua luni ??
Raspunde

Abuzurile dictaturii covidice

Acum 2 ani

"Avocat Elena Radu: Impunerea obligativității măștii prin HG este nelegală și încalcă articolul 53 din Constituție - Curtea de Apel București a anulat-o. La data de 16.12.2021, Curtea de Apel București a anulat in parte HG nr. 1065/2020, respectiv art. 1 din Anexa nr. 2 care prevedea obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport, la locul de munca." Ei, acum as vrea sa vad o ancheta TS in legatura cu acest caz si ce se intampla cu politistul acesta. Vreau sa vad daca ia intre 2 si 7 ani de puscarie pentru abuz in serviciu, pentru lovire si vatamare corporala. Nu de altceva, dar va trebui sa umblam inarmati pe strada, daca ne ataca din senin idiotii de politisti care nu sunt la curent cu legislatia. Trebuie sa ne putem apara de prosti, altfel invinge prostia, oameni buni. Unde am ajuns?
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Exemplu de barbatie si profesionalism, nu? In schimb nu sunt in stare sa-i bata, la propiu si la figurat, pe cei care ii plaseaza pe cersetori, in tot Sibiul, traiesc exploatand astfel de persoane si nu patesc nimic. Ieri, la Piata Transilvania, erau doi copii care cantau cu acordeonul si o masina a Politiei Locale a trecut linistita, nici macar nu a oprit. Nimeni nu i-a intrebat pe acei copii ce cauta acolo, cine i-a adus, doar nu venisera de buna voie sa stea in frig. Dar e mai usor sa lovesti un om mai slab ca tine si sa crezi ca asa asiguri ordinea publica! Sa nu vorbim si de masinile parcate pe trotuar in tot Sibiul incat daca vrei sa mergi pe jos, trebuie sa mergi pe sosea. Dar cand suni sa sesisezi ti se comunica ca daca masina nu mai este acolo este posibil sa fii tu amendat ca i-ai pus degeaba pe drumuri.
Raspunde

Busuioc Mircea

Acum 2 ani

Milițienii își arată forța cu cine reușesc și ei. Ia să mă fi abordat pe mine în acest fel... Un astfel de cretin trebuie să plece acasă!! În câmp la cartofi și porumb este locul celor ca acest dement!
Raspunde

Adi

Acum 2 ani

@Turnulsfatului: Poate ar fi indicata presiune din partea presei pt Primaria Sibiu, sa aflam ce masuri s-au luat sau se vor lua impotriva gardianului public sau daca primaria agreeaza acest timp de comportament. Ar fi interesant daca Politia Sibiu (nationala) se autosesizeaza pt: Art. 193 Lovirea sau alte violenţe (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. (3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-193
Raspunde

Florin

Acum 2 ani

Uni dacă se vad în hainele statului se cred mai presus de lege
Raspunde

L

Acum 2 ani

Ghiolban de Marginime...ce vreti...
Raspunde

Marsh mah

Acum 2 ani

Cand sunt condusi de hoti imbracati in uniforme, ce pretentii sa ai ? Mafia din MAI si din servicii, a ajuns sa faca legea la sibiu!
Raspunde

Sibiu - Capitala bunelor maniere

Acum 2 ani

asta se intampla pana la ultima primata in uniforma ca in filmare, cand prea multa putere le este data militienilor. Sa remarcam ca era ziua in amiaza mare, in buricul targului cu public in toate directiile. Daca era departe de public si aveam doua trei primate in uniforma, abordarea lor era si mai animalica. Asteptam excluderea lui din militia locala si trimiterea in judecata pentru loviri si alte fapte la ce mai poate fi incadrat.
Raspunde

Che

Acum 2 ani

Niște lași , analfabeți și nu mai are rost sa -i mai cataloghez !!! Halal primărie care Răspunde de asemene specimene !
Raspunde

Cristos

Acum 2 ani

intimplarea face ca am fost prezent la toata scena petrecuta.respectivul om al strazii se afla pe trotuar in cirje si cerseaparctic facind ca toate persoanele sa il evite , ocolind pe soasea deoarece era insistent.La un moment dat apare politistul local care ii atrage atentia sa ineceteze abordarea insistenta a cetattenilor si sa paraseasca zona ca daca nu va fi amendat ptr cersetorie si neportul mastii. Dupa citeva replici politistul pleaca spre masina sa-si ia procesele verbale.probabil,moment in care omul strazii lasa cirjele si pleaca dupa politist injurindul .Asadar nu putem trage concluzii dupa o filmare de 20 de secunde, cind nu stim tot firul evenimentelor.Se si vede ca politistul plecase si respectivul se dusese spre el spunind ca o sa-si vada el cind e cu spatele pe strada!.
Raspunde

Dan

Acum 2 ani

Si daca admitem ca ar fi fost o discutie prealabila organul legii nu are voie sa se lase provocat. E clar ca nu a fost bruscat sau amenintat ca sa-si motiveze directa naucitoare de dreapta. Daca-l injura cineva de mama e ok sa scoata pistolul sa-si faca singur dreptate? Hai procurorii pe el !
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Aici nu este vorba ca omul strazii ar fi ,, cheie de biserica". Dar omul acela are probleme probabil probleme de natura psihica. Este vorba de reactia politistului local. Cati din cei amendati de politistii locali nu au reactii agresive chiar violente. Sunt loviti de politisti? Politistul local avea alte parghii legale, nu sa fie agresiv, pentru ca nu rezolva nimic, ba chiar respectivul om al strazii, fiind agitat, putea sa atace pe oricine inclusiv copii
Raspunde

Ahitofel Yankze

Acum 2 ani

Niste frustrați cărora uniforma le dă coa*e. Așteptăm ca incompetenta de la Primărie sa se sesizeze și sa fie concediat. Să aflăm și cine e omul cel agresat și eu ofer asistenta juridică gratuită.
Raspunde

Borghina

Acum 2 ani

Tot ce s-a scris despre modul de actiune al politistului local sunt speculatii. Politistul local a fost amenintat de catre respectivul care la un moment dat era in carje, aruncandu-le jos s-a deplasat intr-un mers normal catre politist aducandu-i amenintari. Aceasta discutie a reiesit in urma mai multor taximetristi care au vazut evenimentul (Domnule Traian chiar dumneavoastra ati spus ca persoana ar fii avut ceva cu politistul) De ce nu scrieti ceea ce a avut cu politistul…nu a fost vorba de purtarea mastii, ci de faptul ca acesta sa nu mai cerseasca, sa nu aduca injurii, sa nu mai apeleze la mila publicului si sa pastreze ordinea si linistea publica! Acesta este adevarul !
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Indiferent ce a facut respectivul( ca l-a injurat , ca l-a amenintat etc. ) politistul NU AVEA VOIA SA-L LOVEASCA!!! Ce nu intelegeti??? Fapta lui este in codul penal - "lovire si alte violente" . Un om obisnuit ii facea plangere penala , asa saracul om al strazii...
Raspunde

Unii sunt mai egali decat altii?

Acum 2 ani

@ Borghina. Spuneti-mi si mie va rog, stiind ca rolul militianului este sa "aplice legea", care este legea pe care a aplicat-o militianul in cazul de fata? In cazul in care nu stiti, poate imi puteti spune atunci care este legea pe care a INCALCAT-O militianul. Daca nici asta nu stiti, iertati-ma, va mai intreb o singura intrebare: Daca militianul a incalcat o lege, este el pasibil de pedeapsa ca orice alt muritor de rand, sau face parte din categoria semi-zeilor, de care nu ne putem atinge ca au pile la sefii cei mari?
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 2 ani

Pacat ca si-a pierdut cumpatul politistul. E totusi intr-o categorie de munca cu stres , sunt si ei oameni . Daca era potolit si nu ceda primului inpuls il 'rezolva' mult mai bine si pe termen lung. I-l intarata putin pe boschetar asa cat sa incerce sa-l loveasca ii aplica un spray paralizant in nas si-l incatusa in asa fel incat sa-l doara incheieturile 2 sapt iar apoi era dus la sectie pe burta in duba, la picioare, pe drumuri ocolite si cu gropi sa-i iasa pe nas smecheria boschetarului. Iar la sectie urma restul, amenda , arestul si dosarul aferent - adica il scotea din 'circuitul turistic al targului' pe o perioada - orisicat il durea la buzunar mai tare pe boschetar, la buzunar ma refer. Asa, domnului politist o sa-i trebuiasca un avocat bun iar boschetarul o sa fie o mica vedeta in targ o sa-i aduca lumea supa si o sa-i planga soarta. Apoi o sa invete ca-i mai tare decat politia si o sa treaca la voi astia de-i plangeti de mila, dar v-a meritati soarta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus