Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Echipaj SMURD a asistat în Sibiu la nașterea unei fetițe: ”Nu te întâlnești în fiecare zi cu asta”

Echipaj SMURD a asistat în Sibiu la nașterea unei fetițe: ”Nu te întâlnești în fiecare zi cu asta”

Un echipaj SMURD compus din trei bărbați au fost nevoiți să asiste o sibiancă la naștere, în Sibiu, după ce au realizat că nu mai ajung în timp la maternitate.

Întâmplarea în urma căreia a văzut lumina zilei Andreea-Ioana, a fost relatată pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

”Acea misiune pe care nu o întâlnești în fiecare zi. Ieri, alarma a sunat pentru un echipaj de prim-ajutor din Sibiu. O femeie însărcinată acuza mici dureri, specifice sarcinii.

În tura de serviciu erau Bogdan, Radu și Dan, “frați de armă”, paramedici SMURD, dar și prieteni în timpul liber. S-au echipat urgent, au bătut palma și au plecat de urgență spre caz. “Hai, Doamne ajută să fie bine”.  Ajunși la casa femeii, definiția unei misiuni obișnuite s-a schimbat”, scrie în postare.

Echipa SMURD a intrat în acțiune după ce au văzut că a început travaliul femeii.

”În loc să ducă la spital o gravidă, au asistat o tânără mămică la naștere. Travaliul începuse.

Cu un echilibru de fier, cei trei paramedici au analizat rapid situația și au pus în aplicare toate cunoștințele…doar teoretice, până la acel moment. Fiecare a intrat, însă în rol, cu mult curaj.

"Cât timp Radu i-a măsurat valorile mamei și ale copilului, Dan ne-a pregătit ce am avut nevoie și a vorbit în permanență cu mama, iar eu... am fost cel norocos! Am ținut primul copilul în brațe! Este o senzație extraordinară. Nu te întâlnești în fiecare zi cu asta!"

Bucuria lor a fost că mama și Andreea-Ioana (așa o cheamă pe cea mică) sunt bine.

Felicitări, băieți! Suntem mândri de voi!”, a fost mesajul de pe pagina IGSU.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus