Luni,
24.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Gruia Stoica: ”Fabrica de medicamente Polisano Sibiu se apropie de lansarea primul său medicament oncologic solid”

Gruia Stoica: ”Fabrica de medicamente Polisano Sibiu se apropie de lansarea primul său medicament oncologic solid”

Omul de afaceri Gruia Stoica, administratorul Grampet, care deține și Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, a anunțat într-un interviu publicat astăzi în ziarul Capital că este pe cale să se producă în Sibiu primul medicament care va putea fi folosit pentru boli oncologice.

”Echipa fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu se apropie de lansarea primul său medicament oncologic solid – un pas foarte important pentru întreaga industrie farmaceutică românească”, a anunțat Gruia Stoica.

Grampet, cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi Europa de sud-est, a devenit acționarul majoritar al fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, după ce și-a majorat participația de la 20% la 74%, în septembrie 2018.

”Am alocat deja resurse importante pentru extinderea activităţii, pentru că ne propunem să aducem Polisano Pharmaceuticals pe primul loc în Europa Centrală și de Sud Est la producția de medicamente necesare în tratarea cancerului", susținea atunci omul de afaceri.

''Pregătim lansarea primei linii de producție de medicamente oncologice solide în prima jumătate a anului viitor, în urma unei investiții de 25 de milioane de euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 milioane de unități terapeutice anual. Totodată, până la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregătirile pentru producție pe liniile de oncologice lichide injectabile existente în fabrica din Sibiu'', a adăugat Gruia Stoica, în urmă cu doi ani și jumătate.

În 2020, compania încheia anul cu o cifră de afaceri de 6,56 milioane de lei și un profit de 2,67 milioane de lei, dar și datorii de 15,9 milioane de lei. Numărul mediu de angajați era de 130.

Cu un an înainte, în 2019, societatea avea o cifră de afaceri de 8,85 milioane de lei și datorii de 70 de milioane de lei. Avea un minus de 19,12 milioane de lei.

Pe site societatea susține că are investiții de 70 de milioane de euro în producție și cercetare și face export în 30 de țări, cu o producție automatizată în proporție de 100%.

Structura noului acţionariat stabilit în septembrie 2018 este: 74% Grampet Group, restul de 26% fiind deținut de familia Muntean și avocatul Remus Borza.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gigi

Acum 2 ani

Așa zicea și acum un an: https://www.zf.ro/zf-transporturi/grampet-pierderile-provocate-de-pandemie-din-prima-parte-a-anului-au-19874108 „Separat, echipa fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu se apropie de lansarea primul său medicament oncologic solid – un pas foarte important pentru întreaga industrie farmaceutică românească”, mai transmit reprezentanţii Grampet. - 20 ianuarie 2021. Probabil că are teme fixe în interviurile de început de an.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus