Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Guvernul va adopta săptămâna viitoare noile măsuri de sprijin pentru facturile la energie

Guvernul va adopta săptămâna viitoare noile măsuri de sprijin pentru facturile la energie

Ordonanţa de urgenţă ce cuprinde măsurile pregătite de Guvern în contextul creşterii preţurilor la gaze şi energie urmează să fie adoptată săptămâna viitoare, premierul Nicolae Ciucă solicitând miniştrilor responsabili să finalizeze actul normativ astfel încât până vineri să fie pus în dezbatere publică.

Ciucă a amintit, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că a avut o întâlnire marţi cu producătorii, furnizorii şi distribuitorii din energie.

"Am discutat cu ministrul Energiei şi se lucrează la partea de conţinut a ordonanţei de urgenţă pe care doresc să o finalizăm până vineri dimineaţa. Şi, în acest sens, rog ministrul de Finanţe, ministrul Agriculturii, ministrul Economiei, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, ministrul Justiţiei şi ministrul Transporturilor să finalizeze partea de conţinut, astfel încât la Ministerul Energiei şi, bineînţeles, cu sprijinul domnului secretar general să finalizăm această ordonanţă să putem să o punem în transparenţă publică cel mai târziu vineri dimineaţă, astfel încât săptămâna viitoare, înainte de şedinţa săptămânală, să adoptăm această ordonanţă de urgenţă", a transmis prim-ministrul, citat de Agerpres.

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus