Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Iohannis a acordat două noi decorații miercuri: una pentru un fost coleg de liceu

Iohannis a acordat două noi decorații miercuri: una pentru un fost coleg de liceu

Pentru Bernd Fabritius, sibianul născut în Agnita, fost membru al Bundestagului, și Hans-Peter Niedermeier, fost președinte al Fundației Hans Seidel, președintele Klaus Iohannis a semnat în cursul zilei de miercuri decretul de acordare a Ordinului Național „Serviciul Credincios”.

Lui Bernd Fabritius (foto), în prezent însărcinat al guvernului german pentru imigranți de origine germană și minorități naționale, fostul primar al Sibiului i-a acordat Ordinul Național „Serviciul  Credincios” în grad de Mare Ofițer. Lui Hans-Peter Niedermeier i-a fost acordat același ordin, dar în grad de Cavaler.

Iohannis a decis să acorde aceste decorații ”în semn de apreciere pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea relațiilor economice, politice și culturale româno-germane, pentru implicarea în derularea mai multor proiecte sociale și de promovare a valorilor și identității românești”, după cum se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Numele lui Bernd Fabritius este cunoscut la Sibiu. Născut în urmă cu 57 de ani la Agnita, a devenit locuitor al Sibiului de la vârsta de doi ani, de unde a emigrat alături de familie în Germania la vârsta de 17 ani. A frecventat Liceul ”Samuel von Brukenthal” în aceeași perioadă cu Klaus Iohannis. ”Îl apreciez pe domnul Fabritius. Este un politician foarte serios, foarte aplecat asupra problemelor de care trebuie să se ocupe”, declara în 2013 Klaus Iohannis. În acel an, Fabritius a fost ales în Bundestang din partea creștin-democraților, fiind primul român care accede într-o astfel de poziție.

Hans-Peter Niedermeier, de asemenea și om politic, este și el un cunoscut al Sibiului. I-a fost decernat titlul de doctor honoris causa din partea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, fiind prezent aici în mai multe rânduri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Neluțu von Kremșnitt

Acum 2 ani

Cred ca aceasta distinctie ar fi meritat-o mult mai mult vecinul presedintelui care ii uda florile in cele 2 zile cand nu e acasa!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andanusia Șmotreanu

Acum 2 ani

Și domnul Werner Keul ar merita o astfel de distincție, ca semn de prețuire a comunității sibiene pentru binele făcut urbei și pentru meritele sale deosebite la făurirea de noi zone rezidențiale prospere și de calitate!
Raspunde

Cavalerul Chel

Acum 2 ani

Bravo!
Raspunde

@Andanusia

Acum 2 ani

Cred ca esti ironica, draga! nu se poate da fi asa de .... sa chiar crezi ce scrii!
Raspunde

Saxonbau

Acum 2 ani

Pina acum s-a abținut sa premieze connationalii.E un semn de benevolentia zum ende sau ca nu mai exista restricții de jena??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus