Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Ministrul de Externe: Prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic ar trebui să se producă cât mai curând

Ministrul de Externe: Prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic ar trebui să se producă cât mai curând

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu spune că prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic ar trebui să se producă cât mai curând, relatează Agerpres.

„În ceea ce priveşte prezenţa consolidată pe Flancul estic, din punctul meu de vedere, ea ar trebui să se producă cât mai curând. Depinde de un proces de planificare care are loc la nivel militar, atât în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, cât şi în relaţia cu Statele Unite, de exemplu, dacă vorbim de prezenţa americană, sau în relaţia cu Franţa, dacă vorbim de prezenţa franceză. Sunt decizii care trebuie materializate la nivelul Alianţei Nord-Atlantice. Pe de altă parte, trebuie spus că această consolidare şi aceste anunţuri pe care cei doi preşedinţi american şi francez le-au făcut au şi un rol important de descurajare în actualul context de securitate foarte complicat", a spus Bogdan Aurescu.

Aurescu a menţionat că prezenţa înaintată NATO are două componente, una în nordul şi una în sudul Flancului estic, la Marea Neagră, afirmând că este nevoie de o echilibrare a acestui tip de prezenţă aliat, mai ales la Marea Neagră.

El a arătat că a avut o discuţie telefonică cu consilierul de securitate naţională al preşedintelui Biden, Jack Sullivan, împreună cu ceilalţi colegi de pe Flancul estic, în formatul B9, în care s-a discutat pregătirea întâlnirii de vineri de la Geneva dintre secretarul de stat american Antony Blinken cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"În această discuţie am reluat importanţa consolidării Flancului estic, care este necesară nu doar în contextul actual, care este într-adevăr foarte complicat şi de mai multă vreme, pentru că această situaţie de securitate pe Flancul estic, în vecinătatea noastră, s-a deteriorat de-a lungul timpului", a declarat ministrul de Externe.

Foto: digi24

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Corneliu Sima

Acum 8 luni

Mama, ce fata dura si-o luat ochelaristul. Cand il vede Putin pe ochelaristul asta pitic, face pe el in pantaloni de frica. Mere-ti ma cu piticul vostru, daca isi prinde rusul mintea in 5 zile e la Berlin. Va c......i pe voi de frica!. V-ati obisnuit sa furati , sub umbrela americana, sa va dati mari democrati si voi nu sunteti decat niste copii palide ale comunistilor. Cat de curand, americanii o sa se sature sa va tot apere, si atunci o sa va descoperiti in voi radacinile slave si prietenia profunda cu poporul rus.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus