Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Muzeul de istorie va fi închis în 24 ianurie. „Nu riscăm să devenim un focar”

Muzeul de istorie va fi închis în 24 ianurie. „Nu riscăm să devenim un focar”

Muzeul de istorie - Casa Altemberger va rămâne închis luni, de Ziua Unirii Principatelor Române. După ce în urmă cu două zile, reprezentanții instituției anunțau că luni, 24 ianuarie, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, sibienii vor putea vizita gratuit Muzeul de istorie, aceștia au revenit asupra deciziei.

Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că decizia vine în urma creșterii numărului cazurilor de coronavirus și pentru a evita un posibil focar de infecție.

„Am văzut că ieri au fost 3.000 de cazuri de coronavirus la copii. Când am fost un pic entuziasmat, mi-am dat seama au început copiii oamenilor din muzeu să stea acasă. Noi voiam să încercăm o mică sărbătorire a zilei de 24 ianuarie, dar din cauza situației pandemice am decis să anulăm. Nu ar fi nicio problemă dacă este lume puțină, dar dacă vine lume multă culoarul de acces este destul de strâns, mai bine nu riscăm să devenim un focar. E de ajuns un sigur infectat. Rugăm oamenii să ne înțeleagă. Vom face astfel de lucruri când riscurile nu vor mai fi atât de mari”, a declarat Sabina Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal.

Muzeul de istorie poate fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 11-17.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus