Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
21°C

Centrul pentru vârstnici de pe strada Andrei Șaguna a fost reabilitat

Centrul pentru vârstnici de pe strada Andrei Șaguna a fost reabilitat

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță finalizarea lucrărilor de reabilitare pentru centrul social de pe strada Andrei Șaguna. Conform acestora, lucrările de reparații și modernizare au presupus lucrări de subzidire pentru protejarea împotriva infiltrațiilor de apă, refacerea acoperișului existent și realizarea unui acoperiș de tip șarpantă cu învelitoare din țiglă, refacerea instalațiilor electrice, a sistemului de canalizare și modernizarea sistemului de preluarea a apei de ploaie, amenajarea grupurilor sanitare  și reparații și zugrăveli interioare și exterioare.

„Creștem calitatea serviciilor sociale oferite persoanelor aflate în nevoie. Clădirea în care funcționează Centrul de Servicii Comunitare și Clubul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Andrei Șaguna a fost reabilită și modernizată de curând, valoarea investiției fiind de peste 460.000 lei. Tot în acest domeniu, am început în toamna anului trecut lucrările pentru extinderea Adăpostului de noapte, un contract de 1,5 milioane lei. Alături de acestea, în anul 2021, Primăria Sibiu a demarat și două lucrări importante care însumează peste 5,71 milioane de lei, și anume construcția a două noi centre sociale - un spațiu multifuncțional pentru recreere, sport și educație activă în cartierul Gușterița și un centru multifuncțional dedicat comunității din zona Henri Coandă – Oțelarilor”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

În acest moment, în contextul situației epidemiologice, activitatea Clubului de zi pentru persoanele vârstnice a fost suspendată, ca măsură de protecție pentru seniori, această categorie fiind vulnerabilă în fața infecției cu virusul SARS-CoV-2. Activitatea se va relua gradual și în acord cu măsurile impuse de autoritățile competente.În următoarea perioadă, până la redeschiderea centrului, vor continua lucrările de amenajare interioară, inclusiv mobilarea.

Centrul oferă seniorilor sibieni:

  • servicii sociale de îngrijire la domiciliu pentru activitățile zilnice de bază(cumpărături, igiena corporală, menaj și spălătorie, facilitarea deplasării în exterior și însoțire)
  • asistență medicală (identificarea cazurilor sociale, administrarea medicamentelor, informare și consiliere medicală, monitorizarea stării de sănătate)
  • activități de socializare și petrecere a timpului liber
  • evaluarea inițială a vârstnicilor pentru stabilirea gradului de dependență, în vederea internării în căminele publice sau private dedicate acestora.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1276

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus