Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

SUA plasează până la 8.500 de militari în stare de alertă pentru o posibilă trimitre în Europa de Est

SUA plasează până la 8.500 de militari în stare de alertă pentru o posibilă trimitre în Europa de Est

Până la 8.500 de militari au fost plasați în stare de alertă pentru o posibilă trimitre în Europa de Est, pe fondul acumulării de trupe rusești la granița cu Ucraina, a anunțat, luni, un purtător de cuvânt al Pentagonului, scriu cei de la G4Media.

„Este un mesaj transmis domnului Putin că ne luăm responsabilitățile în serios (…) Nu dorim să vedem o incursiuine în Ucraina. Aceste trupe au fost mobilizate în cazul în care NATO are nevoie de ele”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

El a explicat că aceste trupe ar putea susține NRF, NATO Response Force.

Purtătorul de cuvânt a mai declarat că Pentagonul urmărește situația trupelor rusești din teren. ”Cred că avem o idee destul de clară asupra a ce au în teren și ce continuă să adauge”, a mai spus el.

Secretarul de Stat al apărării, Lloyd Austin,a emis ordinele pentru a fi trimise președintelui Biden, însă o decizie nu a fost încă luată cu privire la trimiterea trupelor în Europa de Est.

CNN a transmis, luni, că administrația Biden se află în etapele finale de identificare a unităților militare specifice pe care dorește să le trimită în Europa de Est, potrivit mai multor oficiali din SUA și apărare.

Biden a discutat despre opțiunile pentru creșterea nivelului trupelor americane în țările baltice și în Europa de Est cu înalți oficiali militari în timpul unui briefing la Camp David sâmbătă, potrivit unui oficial, citat de CNN.

Foto ilustrativă: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 622

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Mircea

Acum 3 luni

Normal, 8500 fata de 100.000 e ceva! NATO se face ca face ceva dar deja i-au dat liber la Putin. Cine sa faca? Germania e supusa ca daca nu le taie astia gazul, Macron da un pic din gura ca vin alegerile iar UK stau bine mersi in insulita lor si se fac ca nu se intampla nimic de fapt. Nah, Tocmai
Raspunde

Rammstein

Acum 3 luni

Americanul din imagine cu tehnica lui va apăra hotarele țării de la sibiu!!..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus