Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

S-au întors testele rapide în școlile din Sibiu. Sunt câte patru de elev

S-au întors testele rapide în școlile din Sibiu. Sunt câte patru de elev

Un număr de 235.800 de teste rapide din salivă pentru depistarea virusului SARS CoV 2 au ajuns duminică la sediul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, potrivit reprezentanților instituției. În mare parte acestea au fost deja distribuite în unitățile de învățământ din municipiu și județ. Prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt ISJ spune că mai sunt doar câteva școli din Mediaș care trebuie să-și ridice testele. În măsura în care sunt împărțite elevii se vor putea testa mâine sau, cel târziu joi.   

Având în vedere că Sibiul are un număr de 66.000 de elevi testele rapide vor fi în jur de patru de elev. Modalitatea de testare rămâne aceeași, elevii și preșcolarii fiind testați de două ori pe săptămână, acasă. Rezultatul pozitiv al testului se anunță și urmează a fi confirmat sau infirmat cu un test PCR. Elevul va rămâne acasă până la primirea rezultatului testului PCR. 

Vă reamintim faptul că Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a repartizat pe județe primul lot de teste rapide pe baza de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând cu această săptămână.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus