Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-19°C

Pacientă în cărucior rulant, fotografiată așteptând în zăpadă. „Nu a așteptat decât câteva minute”

Pacientă în cărucior rulant, fotografiată așteptând în zăpadă. „Nu a așteptat decât câteva minute”

O fotografie apărută pe o pagină de social media arată cum o doamnă în vârstă stă în curtea spitalului din Mediaș, într-un cărucior rulant, pe zăpadă. În fotografie se vede că este noapte. Managerul Spitalului spune cu certitudine că femeia nu a stat vreun la rând, afară, în frig, așteptând să fie testată sau consultată și a explicat situația.

O fotografie apărută pe o pagină de social media arată cum o doamnă în vârstă stă în curtea spitalului din Mediaș, într-un cărucior rulant, pe zăpadă. În fotografie se vede că este noapte. De asemenea, poza este însoțită cu următorul text: „Așa sunt îngrijiți bătrâni noștri, la - grade așteptând testarea COVID (Domnului asistent i-a fost greu să o acopere cu o pătură). Am și eu o întrebare, tot așa proceda dacă era mama lui!”.

Reporterul Turnul Sfatului a aflat că fotografia a fost făcută în jurul orei 23.00 în timp ce persoana care a surprins-o aștepta un apropiat să iasă de la Urgențe.

„Ce m-a deranjat cel mai mult a fost ca bunicuța era cu perfuzia, în niște șlapi cu picioarele jos și domnul asistent i-a adresat următoarele cuvinte: pune picioarele pe pedală. Atunci am răbufnit și i-am spus: ajut-o că e datoria ta, sunteți plătiți cu bani grei. Domnul, luat prin surprindere, (nu m-a văzut, eram în mașină, apoi am coborât) s-a făcut că nu mă înțelege și mi-a răspuns, POFTIM?”, povestește persoana care a făcut fotografia.

Managerul spitalului din Mediaș explică situația

Contactat telefonic și după ce a văzut fotografia, Gheorghe Nicorici managerul Spitalului Municipal din Mediaș a declarat pentru Turnul Sfatului că a făcut o serie de investigații pentru a afla ce s-a întâmplat. Pentru că situația prezentată s-a petrecut noaptea trecută, acesta spune că angajații spitalului care s-au ocupat de doamna în vârstă sunt liberi astăzi, dar poate spune cu certitudine că femeia nu stătea la coadă pentru a fi testată sau consultată și, că cel mai probabil, a trebuit să aștepte câteva minute să-i fie adus buletinul de test.  

„Din informațiile pe care le-am obținut de la colegi, nu era vorba despre un asistent, ci de un brancardier care, probabil, după ce i s-a făcut doamnei internarea în Urgențe, trebuia să o ducă în clădirea de lângă, la triaj și probabil i-a fost uitat buletinul de testare la urgențe, iar brancardierul s-a întors după el. Este vorba despre câteva minute în care doamna a stat afară, până a fost adus buletinul de test. Ce vă pot spune cu siguranță, însă, este că la spitalul din Mediaș nu se stă la cozi nici pentru testare, nici în UPU. Le-am asigurat pacienților toate condițiile de așteptare”, a spus managerul.

În încheiere, Gheorghe Nicorici a asigurat că se va face o anchetă internă pentru a se afla motivul pentru care femeia a stat afară acele câteva minute și cum a fost tratată.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus