Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Spitalul Județean, apel către sibieni: Mergeți și la medicii de familie, teste pot face și ei, nu aglomerați UPU

Spitalul Județean, apel către sibieni: Mergeți și la medicii de familie, teste pot face și ei, nu aglomerați UPU

Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu fac apel către sibieni să apeleze responsabil la serviciile Unității de Primiri Urgențe a unității medicale, pentru a evita supra aglomerarea și creștea timpilor de așteptare, în contextul înmulțirii numărului de suspiciuni de infectare cu Covid-19. Aceștia îi îndeamnă pe sibienii care au simptome ușoare sau care sunt contacte directe ale unor persoane confirmate pozitiv să se adreseze medicilor de familie pentru testare. În Sibiu sunt 107 cabinete ale medicilor de familie unde persoanele cu simptome se pot testa gratuit.

Apel către sibieni a reprezentanților Spitalului Județean Sibiu să nu aglomereze zona UPU. Aceștia roagă persoanele asimptomatice sau cu simptome ușoare ale infecției cu SARS-CoV2 precum și contactele directe ale unor persoane confirmate, să se adreseze medicilor de familie în vederea testării pentru depistarea infecției cu Covid-19. În județul Sibiu sunt 107 cabinete ale medicilor de familie în care se pot face, gratuit, teste pentru depistarea virusului SARS CoV-2.

Citește și „Lista medicilor de familie din județul Sibiu care fac gratuit teste rapide celor cu simptome COVID”

Se precizează faptul că în acest fel vor fi evitate aglomerările, se vor limita riscurile de transmitere a infecției precum și creșterea timpilor de așteptare iar activitatea personalului se va desfășura corespunzător, în vederea gestionării urgențelor medicale!

„Unitatea de Primiri Urgențe este o zonă vitală, unde sunt preluate traumele majore, cazurile extrem de grave de natură cardiologică, neurologică, cazurile chirurgicale s.a.m.d. Activitatea este permanent una intensă iar câteva minute pot face diferența între viață și moarte. Din păcate, creșterea solicitărilor pentru testarea Covid-19 din valul pandemic actual duce la aglomerarea serviciului, deși foarte mulți dintre cei care se adresează pentru testare nu prezintă caracteristicile unui urgențe majore. Către toți pacienții care nu au o situație medicală cu adevărat urgentă, care să le pună viața în pericol, adresez rugămintea să apeleze la medicii de familie pentru testare și la centrele de evaluare Covid-19 pentru gestionarea ulterioară a cazului. Astfel, în UPU vom putea prelua cu prioritate cazurile cu adevărat grave, atât din zona cât și din cea <roșie>, salvând cât mai multe vieți. Vă mulțumesc!”, transmite medicul șef al UPU Sibiu, Dr. Constantin Roșca.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus