Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Aproape 30 de mii de teste și peste 11 mii de sibieni infectați în ianuarie. Spitalele fac față celui mai mare val Covid de până acum

Aproape 30 de mii de teste și peste 11 mii de sibieni infectați în ianuarie. Spitalele fac față celui mai mare val Covid de până acum

S-au realizat în luna ianuarie de două ori mai multe teste Covid decât luna precedentă, iar numărul de persoane infectate este de 12 ori mai mare acum decât în decembrie.

Au fost în ultima lună a anului 2021 939 de cazuri noi depistate, iar în ianuarie s-a ajuns la 11.495, un record greu de egalat în această pandemie. Cel mai mare număr de infectări Covid a fost înregistrat până acum, în județ, în luna noiembrie 2021 – 8.398 de cazuri.

Cu toate acestea, în spitalele Covid din județ, în plin vârf al valului Omicron nu se înregistrează o sufocare a activității. Sunt spitalizate 247 de persoane, dintre care pe ATI sunt 18 persoane internate, 14 adulți și 4 minori. Asta, în condițiile în care în timpul valurilor precedente erau peste 40 de persoane internate la ATI, iar persoanele decedate treceau de 200 de persoane pe lună.

În luna ianuarie s-au produs 41 de decese asociate Covid, unul singur produs în ultimele 24 de ore. Este vorba de o femeie de 77 de ani, internată la secția ATI Covid a Spitalului Clinic Județean Sibiu, nevaccinată.

De la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 55.052.

În ultimele 24 de ore sunt confirmate 561 persoane, dintre care 87 reinfectate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus