Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu a primit acreditarea Erasmus din partea Agenției Naționale

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu a primit acreditarea Erasmus din partea Agenției Naționale

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu a obținut acreditarea Erasmus din partea Agenției Naționale. Este singura unitate școlară din Sibiu care a fost acreditată din runda propunerilor făcute în 19 octombrie 2021. În Sibiu doar Colegiul Gheorghe Lazăr și Scoala Gimnazială Nr. 21, ca unități de învățământ, au mai obținut anul trecut această acreditare.

Acreditarea Erasmus reprezintă modalitatea prin care organizațiile și instituțiile pot participa într-un mod continuu în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, având anual acces simplificat la finanțare pentru proiectele de mobilitate.

„Colegiul nostru continuă eforturile de dezvoltare instituțională în spirit european, potrivit misiunii și viziunii noastre. În acest sens, instituția noastră a reușit să obțină acreditarea Erasmus din partea Agenției Naționale. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că organizația noastră este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu și lung, de punere în aplicare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, ca parte a unui efort organizațional amplu de dezvoltare instituțională.”, arată reprezentanții Colegiului Național Octavian Goga.

Acreditare Erasmus pentru Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu - o cale spre dezvoltare instituțională în spirit european

Unul dintre obiectivele colegiului pentru perioada 2022-2027 este implicarea unui număr mare de elevi în activități de mobilități transnaționale menite să ducă la îmbunătățirea competențelor pentru dezvoltarea durabilă și cetățenia activă.

„Considerăm că prin contactul cu elevi din medii educaționale europene, în care spiritul cetățenesc este mult mai activ și integrat în activitățile școlare, elevii vor deprinde noi competențe privind comportamentul social, civic și economic. Prin activitățile de proiect planificate, elevii vor veni în contact cu exemple de bune practici în domeniul dezvoltării durabile și vor fi astfel stimulați să aplice principiile dezvoltării durabile în activități școlare și extracurriculare în mediul lor”, mai spun aceștia.

Elevii care vor participa la mobilități și activități de schimb de experiență vor fi atât din ciclul gimnazial cât și din ciclul liceal. Catedrele didactice vor fi implicate în activități de formare care vor duce la deprinderea unor metode noi, activ-participative, care să asigure motivarea elevilor.

„Dorim să limităm, astfel, utilizarea unor metode de predare tradiționale, neadaptate procesului educativ online sau hibrid. De asemenea se are în vedere o îmbunătățire a stării de bine a elevilor proveniți din diverse medii sociale, economice și multiculturale, ca urmare a integrării lor mai eficiente în colectivul clasei, facilitată de către cadrele didactice participante la cursuri”

Cursuri opționale cu tematică ce încorporează realitățile transnaționale, extinderea digitalizării și îmbunătățirea comunicării instituționale

Participarea cadrelor didactice la cursuri de formare în spațiul european presupune și  nevoia de extindere a ofertei curriculare a școlii, astfel încât să cuprindă cursuri noi, transdisciplinare. Totodată, se urmărește  o mai bună comunicare la nivel instituțional prin îmbunătățirea competențelor digitale ale personalului managerial și administrativ, precum și un progres în comunicarea personalului cu beneficiarii direcți și indirecți.

„Aplicația a avut ca punct de plecare beneficiile observate asupra elevilor și cadrelor didactice participante la cele 8 proiecte Erasmus organizate până acum de instituția noastră. Acestea ne motivează să continuăm colaborarea cu parteneri europeni în scopul îmbunătățirii actului educațional, deprinderii de bune practici în domeniul educațional și optimizării aspectelor organizatorice”, mai arată reprezentanții Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus