Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

13 angajați sunt infectați cu SARS CoV-2 în cele două secții ATI de la Județean

13 angajați sunt infectați cu SARS CoV-2 în cele două secții ATI de la Județean

Patru focare COVID au fost anunțate, ieri, 3 februarie, de autoritățile locale la Spitalul Clinic Județean Sibiu. Două dintre ele pe secții ATI. Este vorba despre ATI 2, secția de Terapie Intensivă Obstretică – Ginecologie și Secția ATI COVID, Modular.  Potrivit reprezentanților spitalului situația este în dinamică, iar activitatea este asigurată de ceilalți angajați disponibili.

În cadrul ATI 2 (ATI Obstetrică – Ginecologie) sunt șase angajați pozitivi, din totalul de 29. De asemenea, în cadrul zonei ATI Covid sunt șapte angajați pozitivi. În această secție intră personal din întreg spitalul, iar în luna ianuarie aproximativ 170 de angajați au trecut prin secție. Datele au fost transmise de Decebal Todăriță, purtător de cuvânt în cadrul unității medicale. Potrivit acestuia angajații bolnavi au fost izolați, conform reglementărilor legale, în funcție de data pozitivării și/sau statusul vaccinal.

„Situația e în dinamică, restul personalului e testat conform protocoalelor, în vederea identificării rapide a oricărei alte posibile infectări.  Activitatea este asigurată de ceilalți angajați disponibil și monitorizăm atent situația iar la nevoie va fi redistribuit personal”, spune Decebal Todăriță.

Vă reamintim că celelalte două focare sunt Secția Medicala I, cu patru cazuri și Secția Chirurgie Plastică cu cinci cazuri.

În Spitalul Județean sunt internați 95 de pacienți bolnavi de COVID 19.

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus