Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Protest la Arena Platoș - mâine vor fi oprite instalațiile un minut. „Este un ultim semnal de alarmă”

Protest la Arena Platoș - mâine vor fi oprite instalațiile un minut. „Este un ultim semnal de alarmă”

Deținătorii complexului Arena Platoș Păltiniș vor opri sâmbătă instalațiile timp de un minut, în semn de protest, pentru lipsa de susținere a autorităților față de acest sector „economic și turistic foarte important pentru țară”.

Protestul va avea loc la ora 12, când toate instalațiile de transport pe cablu din complex se vor opri timp de un minut. Motivul este „soarta turismului de iarnă”, pentru care se cer măsuri concrete.

„E modul prin care înțelegem noi, investitori în turismul de iarnă din România, să tragem un ultim semnal de alarmă față de indiferența autorităților vis-a-vis de acest sector economic și turistic foarte important pentru țară. Eliminarea vacanței de iarnă a fost o grea lovitură pentru noi, ca și pentru toate celelalte resorturi de ski din țară. Copiii sunt privați de o activitate sportivă ce îi aduce în aer curat, de munte, industria turistică este pusă pe butuci, perspectivele devin din ce în ce mai sumbre. E momentul să ne preocupăm mai mult de soarta turismului de iarnă și să cerem măsuri concrete în acest domeniu”, spun reprezentanții Arena Platoș.

Ei îi invită pe iubitorii sporturilor de iarnă să se alăture protestului. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Cornelia

Acum 2 ani

Corect si va urez succes, felicitări in același timp pt implicarea in acest complex, totul pe fonduri proprii. Rușine autorităților sibiene, dna câmpean e doar cu gura, dar concret nu face nimic, fodor la fel. Alte instituții, la fel, povesti si atat. Totodată ar trebui ca toti cei implicati cu afaceri in Platos si in Păltiniș, sa sustina mult mai mult pe cei de la Arena in aceste demersuri. Ma refer aici in special la proprietari de pensiuni (toti, nu unii), apoi la cei care fac comert in zona, la instructori privati de schi/snowboard, la cei care închiriază diferite echipamente, etc. Daca pica Arena, pica si ei, cu totii, ajung sa isi tina pensiunile inchise ceea ce duce la faliment. Primaria poplaca cere impozite nesimtite, in schimb nu face absolut nimic, zero barat, nici macar cu apa si canalul nu sunt in stare sa rezolve, o dau cu gura de mulți ani dar atat. Asadar statu român, aloooooo??? Care ati ajuns pe posturi de conducere si nu sunteți in stare de fapte concrete, mergeți acasa, demisia, lasati pe altii capabili sa lase ceva dupa ei!

Raspunde

Popa

Acum 2 ani

Aveti afaceri in zona de sunteti asa pornita, dna Cornelia?

Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Stimată doamnă, credeți ca totul se rezumă la ski? Mai lasati-o in cucuruz.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 2 ani

Ca in aproape toate domeniile, statul nu face nimic, dar... nu stiu daca asta este modul de functionare al afacerilor private, adica sa stea cu mana intinsa la stat!?! Hai sa ne punem putin memoria la contributie si sa aungem la vremea in care a pornit arena asta... sunt cateva aspecte cel putin neclare privind japca initiala, ca sa nu spun mai multe...
Raspunde

Cornelia

Acum 2 ani

Nu! Nici vorba, nu am afaceri nici in zona aia nici in alta, dar ma bucur si eu cu familia, ca multe alte zeci de mii de familii si poate sute de mii de oameni din judet si Ro, de acel complex. Nu e totul despre ski, dar in Sibiu, 3 luni si ceva pe an, cand e si despre ski cam aia e despre ski. Alte variante decat Arena sau Oncesti, nu ai, decat cu deplasari mai lungi si cu bani mai mulți. Este despre ski, cat este si despre fotbal, tenis, innot, concediu, job, plimbare, etc. Cam atata zic eu ca este despre ski. E o activitate (unii nici macar nu merg pt ski acolo) in natura, in aer curat, unde poti face singur sau cu familia si prietenii miscare într-un decor placut si organizat si unde sa iti relaxezi mintea si corpu. Eu nu am zis ca viata=ski la Arena, dar viata e si despre sport, familie etc, pt unii acel ski/Arena, poate fi o parte din ele, asa cum pt altii Zilertall, Sinaia, fotbalul sau altele sunt o parte din toate alea. Managerii de la Arena, împreună cu altii din Platos, au mai făcut vizite la instituții si am văzut asta in toate ziarele locale, nu cu mila (ca da, e o afacere privata) ci cu cerinte care tin de obligații ale autorităților (sa iti asigure utilități, transport, permisiuni pt extinderea partiei, organizare din partea politiei si jandarmeriei pt ca sunt acolo sute de masini pe ora, si altele). Sunt convinsa ca nu s-au rezolvat din moment ce ei fac protest public. Ideea mea însă, ca sibianca, e ca ar fi normal si frumos sa protejam ceea ce avem în județul ăsta si in țara asta, fie ca e de la natura fie ca e creeat de cineva. La Arena as zice ca avem o combinație reușită intre astea. Si întrucât in judet, Arena inca e locul de agrement care aduna cam cea mai mare masă de oameni as zice eu, merita protejat si dezvoltat in continuare, avem prea multe exemple de afaceri sibiene sau românești, care au fost făcute praf (unele de străini, altele de români corupți). Ne plângem ca in județul Sibiu avem putine locuri de agrement, dar când e sa protejam ce avem, sa îmbunătățim sau sa ajutam sa fie creeate altele, intervin discuțiile, ura, invidia, iar unitatea se pierde rapid. Ma scuzati daca v-am deranjat cu comentariul meu. Celor de la Arena le urez succes și felicitări.
Raspunde

Claus

Acum 2 ani

Care sunt revendicarile? Ce doriti sa vi se rezolve? PS: Investitor nu inseamna neaparat om de afaceri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus