Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Cei angajați să deszăpezească Sibiul, puși să strângă sarea aruncată în neștire în Sub Arini

Cei angajați să deszăpezească Sibiul, puși să strângă sarea aruncată în neștire în Sub Arini

După sesizările referitoare la cantitățile foarte mari de sare aruncate pe aleile din Sub Arini într-o zi însorită și într-o perioadă fără precipitații, reprezentanții Primăriei Sibiu spun că situația a fost rezolvată.

Este vorba de finele săptămânii trecute, când aleile din Sub Arini (nu și rampele ori scările) au fost acoperite de un strat consistent de sare împrăștiat de echipele Salubritate SA – Terra Building SRL, firmele angajate de Primăria Sibiu să curețe orașul, deszăpezească și combată poleiul. Din perspectiva acestei ultime sarcini, cei de la Salubritate SA – Terra Building SRL au reacționat corect, arată reprezentanții Primăriei Sibiu. ”S-au înregistrat temperaturi negative noaptea și pozitive ziua, ceea ce putea duce la apariția poleiului. În conformitate cu obligațiile contractuale, operatorul contractat de Primăria Sibiu pentru asigurarea deszăpezirii a împrăștiat manual antiderapant în zonele cu zăpadă sau gheață, cu băltiri sau umede, pentru a preveni accidentarea pietonilor”, se arată într-un răspuns transmis pentru cititorii Turnul Sfatului.

Citește și FOTO Strat gros de sare pe aleile din parcul principal al Sibiului. ”Derapezi cu succes pe sarea presărată”

Doar că prin parc au fost aruncate cantități atât de mari de sare, încât sibienii se plângeau că derapează. Reprezentanții administrației locale spun, însă, că problema a fost remediată: s-a dat dispoziție să fie strânsă sarea. ”Operațiunea nu a fost realizată însă în conformitate cu documentația de atribuire a contractului pentru că s-a constatat depășirea cantității maxime de antiderapant admisă, de 200g/mp. Prin urmare, serviciile prestate neconform pe aleile parcului Sub Arini nu vor fi decontate, operatorului fiindu-i dispusă îndepărtarea sării de pe alei, activitate care a fost finalizată deja”.

Sarea a fost aruncată inclusiv pe spațiile verzi și la rădăcina copacilor

Sibienii au reclamat și faptul că sarea a fost aruncată atât de haotic încât a ajuns inclusiv pe spațiile verzi din parc. Primăria apreciază că vegetația nu este pusă în pericol. ”Precizăm că materialul antiderapant nu a fost împrăștiat pe zonele verzi, ci doar pe aleile amenajate însă, având în vedere că împrăștierea s-a făcut manual, este posibil ca mici cantități să fi căzut și pe zona de lângă bordură. Tocmai pentru că vorbim de cantități foarte mici, acestea nu pun în pericol vegetația. Operatorul a fost avertizat să respecte prevederile tehnice din Caietul de sarcini, în caz contrar riscând nedecontarea serviciilor realizate cu încălcarea standardelor tehnice”.

27,8 milioane de lei, fără TVA, este valoarea inițială a contractului încheiat prin negociere directă între Primărie și Salubritate SA – Terra Building SRL, pentru măturatul și deszăpezitul Sibiului pentru o perioadă de doi ani. Contract semnat în noiembrie 2020, după un alt contract semnat cu aceiași asociere an pe perioada 2019 – 2020. Din luna aprilie a acestui an, aceste servicii vor fi prestate de către Soma SRL, care a câștigat contractul de salubrizare, deszăpezire și combatere a poleiului în Sibiu pentru următorii patru ani. 53,52 de milioane de lei, cu tot cu TVA, este valoarea contractului semnat cu Soma.

Citește și ”Am pierdut doi ani”. Cum motivează primarul Sibiului întârzierile contractului-record pentru salubrizare și deszăpezire

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2668

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Elzorab

Acum 6 luni

Terra Building = incompetența si nesimtire. Primaria = incompetența si tupeu.
Raspunde

Birtu

Acum 6 luni

Sibiul lucrului bine facut !!!! Mada_m fodor isi asuma raspunderea? Doar ea a semnat contractul si este responsabila .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus