Luni,
26.09.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Funcționari din Prefectura Sibiu vor face grevă, timp de o oră. Se cer salarii mai mari

Funcționari din Prefectura Sibiu vor face grevă, timp de o oră. Se cer salarii mai mari

Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, reprezentând Instituțiile Prefectului din 33 de județe, inclusiv Sibiu, anunță grevă de avertisment pentru joi, 10 februarie, timp de o oră.

La această acțiune vor participa 1.500 salariați prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului între orele 10:00 –  11:00, la sediul Instituției Prefectului din județele afiliate.

Motivul ține de nivelul de salarizare.

„Solicităm modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat.

Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului ar trebui să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că instituția prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate. În prezent, un funcționar public din instituția prefectului are un salariu mult mai mic decât un funcționar public din consiliul județean, primării și servicii publice deconcentrate”, se arată într-un comunicat transmis de Sindicatului „Egalitatea”.

Conform sindicatului, funcțiile publice din instituțiile prefectului ar trebui să fie asimilate funcțiilor publice de stat, întrucât în desfășurarea activității lor, funcționarii publici reprezintă și apară interesele statului.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1818

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Kokos

Acum 7 luni

Eu unul nu inteleg de ce trebuie sa avem si Prefectura si Consiliu Judetean . Una din ele poate fi desfiintata , si asa majoritatea de pe acolo taie frunza la caini , mai vor si salarii marite pentru ca stau si se plictisesc la servici.
Raspunde

Tudor

Acum 7 luni

Eu nu înțeleg nici de ce trebuie sa avem atâtea prefecturi și consilii județene. Cât se mai amână restructurarea administrativă? Maxim 8 ar fi arhisuficiente pt. ce populație are Romania. Și așa chiar ar avea și ei de lucru normal, fără plimbări pe centru în timpul serviciului.
Raspunde

Radu

Acum 7 luni

Daca " comunismul " a fost " abolit " prin lege , atunci si Consiliile Judetene institutii comuniste sa fie desfintate. Iar Prefecturile sa si intre in derpturile lor , de pana la venirea " comunismului. Doar sunt reprezentantii - administratorii in teritoriul al Guvernului. Dar slabe sperante de desfintare a CJ , cele doua institutii sunt un fel de " cimitirul elefantilor " necesar partidelor politice de a " onora serviciile unor membrii " facute in interesul paridului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus