Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Credeți că ar trebui taxate și parcările din zonele rezidențiale? Primăria face sondaj printre sibieni

Credeți că ar trebui taxate și parcările din zonele rezidențiale? Primăria face sondaj printre sibieni

Gestionarea parcărilor publice din municipiul Sibiu urmează să fie redefinită. În cadrul acestui proces, firma angajată de administrația locală a întocmit un chestionar adresat localnicilor.

Prin întrebările chestionarului elaborat de Urban Scope - societatea angajată să contureze o strategie de gestionare inteligentă a parcărilor din Sibiu –, autoritățile vor să afle motivele care îi determină pe sibieni să aleagă deplasarea cu mașina prin oraș, dar și opiniile referitoare la parcările existente ori la tarifele percepute în prezent.Sibienii care completează acest chestionar sunt îndemnați să aprecieze și care este ”principala problemă privind parcările din Sibiu”, dar și să își exprime opinia asupra introducerii taxei de parcare inclusiv în cartierele rezidențiale ale orașului.

Termenul limită pentru completarea chestionarului este 4 martie 2022. On-line, acesta poate fi completat aici. Chestionarul este disponibil și în format tipărit la sediul Centrului de informații pentru cetățeni din cadrul Primăriei Sibiu.

Primăria Sibiu intenționează să eficientizeze gestionarea parcărilor publice din oraș și să planifice inteligent dezvoltarea viitoare a acestor spații, ținând cont de nevoia imperativă de a trece spre o mobilitate sustenabilă pentru a proteja mediul în care locuim. În acest sens, a contractat firma Urban Scope pentru a realiza un studiu care să permită administrației locale să contureze o strategie coerentă în acest domeniu. 

Obiectivele principale ale studiului includ o analiză a sistemului de tarifare a parcărilor și alcătuirea unei strategii de dezvoltare, gestionare și planificare a sistemului de parcări.

Este important ca acesta să fie completat de cât mai multe persoane pentru ca firma care realizează studiul să obțină o imagine cât mai clară a situației existente, ceea ce va permite propunerea unor măsuri de îmbunătățire conforme cu realitatea specifică orașului. Vă mulțumim anticipat pentru implicare și pentru timpul acordat!”, comunicat Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2762

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Sibian prosper

Acum 2 ani

Cu siguranta, da! Domeniul public nu este tarlaua primita mostenire de la mica! M-as axa cu precadere spre proprietarii/detinatorii de imobile care au curti in care pot fi parcate masinile si pe cei care locuiesc la bloc si detin un numar mai mare de 2 masini. De la a 3-a taxa, nene! Sau, taxa pentru toata lumea care parcheaza pe domeniul public, in baza unui contract individual de concesiune anual. Taxa, sa spunem, 100 lei/an pentru o masina, 300 lei/an pentru a doua si 1000 lei/an de la a 3-a in sus.
Raspunde

Sorin

Acum 2 ani

Inchiriere 1loc/apartament.Ce ramine pot inchirieze cei cu 2,3..masini.Cu actul de proprietate,CI masina,buletin.Mai scapam si inchirieri dubioase,de masini si dubite de firme,inmatriculate in alte judete etc.
Raspunde

Tudor

Acum 2 ani

Referitor la taxe: 1 abonament pentru un proprietar de apartament la suma de 100 lei/luna.Abonamentul sa fie predat personal proprietarului de apartament pe baza actului de proprietate si nu unuia care sta in gazda fara contract legal.Cine are mai multe masini sa fluiere... Dixie
Raspunde

Mircea

Acum 2 ani

Intrebarea cheie e facuta intentionat neclara: "CONSIDERAȚI OPORTUNĂ DEZVOLTAREA UNUI SISTEM TAXABIL CU LOC DE PARCARE ALOCAT INDIVIDUAL ÎN ZONELE REZIDENȚIALE? (PE O SCARĂ DE LA 1 LA 5, ÎN CARE 1 = FOARTE MICI, 5 = FOARTE MARI): *" Ce e "foarte mici" ce e "foarte mari"?
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

da si ar trebui aruncati afara din zonele de parcare politistii (masinile de politie si cele personale!!!) angajatii si elevii scolilor militare!!! celor enumerati mai sus sa le asigure politia si armata parcari ca au unde si cu ce!!!
Raspunde

Second hand tigaie din vest

Acum 2 ani

Cine nu are loc privat de parcare să plătească daca vrea sa parcheze în oraș.daca nu sa își ducă mașină și să o parcheze acolo unde are teren in proprietate ,nu pe domeniul public amenajat din taxe și impozite.
Raspunde

Nemultumitul

Acum 2 ani

Parcarea vehiculelor ce platesc impozit in alte judete/tari (Bulgaria) ar trebui sa fie doar in locuri special desemnate, cu plata. Masinile platitorilor de taxe la Sb ar trebui sa parcheze gratuit fiindca sigur se platesc taxe si impozite locale de catre proprietar. Sunt de acord si cu ideea concesionarii anuale prin licitatie a locurilor localnicilor si la pret dublu celor din alte judete.
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Ce lume ordonata si obedienta. Doar ce s-a pus in discutie o noua taxa pentru contribuabili si repede niste limbisti se grabesc sa mai dea si sfaturi de organizare. Sunteti tari toti! Felicitari pentru modul de gandire!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus